Pamukoğlu: Umutsuz yaşanmaz

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Gelecekten umutluyuz. Umutlarımız mezarda bitecek" dedi.

Bölgede Gündem 17.08.2014 14:40:00 0
Pamukoğlu: Umutsuz yaşanmaz

TRAKYA TOPRAKLARI İŞGAL ALTINDA KALACAK

Partisinin Muratlı’daki ilçe teşkilatının açılışına katılan Pamukoğlu Trakya bölgesine yapılacak termik santrallerin zararlarından bahsetti. Özellikle tarım alanlarının hızla işgal edildiğini ifade eden Pamukoğlu “Böyle giderse Trakya toprakları en kısa zamanda işgal altında kalacak. Bunlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi. Pamukoğlu Trakya bölgesinde daha önce komutan olarak 7 yıl görev yaptığını anımsatarak “Dirençli bir toplum olmamız gerekiyor. Direnç görülürse o zaman şimdiki hükümet de gerilir. Bunlara karşı mutlaka hukukla ve dirençle durmak gereklidir. Trakya'da termik santral konusu çok zararlar verecek ve mantıklı değil. Bu yüzden tarım alanlarının korunması gerekiyor” dedi.

UMUDUMUZ MEZARDA BİTECEK

Pamukoğlu, gelecekten umutlu olduklarını ifade ederek “Umudum ancak mezarda bitecek. Umutsuz hiçbir zaman yaşanmaz. Hayalsiz ve umutsuz yaşamak başarıyı getirmez. Ancak, umudu ve hayali yaşatan da eylemdir. Dünyada en büyük hareketlerin tarihine bakıldığında mutlaka başlangıcı harekettir. Bu eylemleri de öncelikle yapan azınlık bir toplumdur, belki yüzde 20 - 25 gibi gözükür ama bu öncüler eylemin hareket noktasıdır. En büyük örneği Sinop'taki termik santrallere karşı verilen mücadeledir. Dünyanın her yerinde halkı harekete geçiren gruplar vardır. Fakat maalesef insanlar bıçak kemiğe dayanmadan harekete geçmemekteler. Bir eylemde lider yoksa mücadele de yoktur. Trakya'da kurulacak termik santraller konusunda da öncülük yapacak liderler gerekir” dedi.

FİNANS KONUSU BELİMİZİ BÜKÜYOR

2015 seçimleri ile ilgili de konuşan Pamukoğlu “2015 seçimleri hayatidir. Hem rejim açısından, hem de toprakların koparılması konusunda hayati önem taşımaktadır. Bana göre bu konu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha önemlidir. Bu seçim de kaybedilirse durum daha vahim olur. Ne rejim kalır, ne kimliğiniz kalır. Bunu unutmayın, kimliğinize sahip çıkın. Yalova seçimlerinde CHP'nin kazanmasında HEPAR'ın büyük katkısı olmuştur. Milliyetçilik halkı, vatanı sevmektir. Hoşgörülü olmak ayrı şeydir, milliyetçi olmak ayrı şeydir. Biz hem DSP'den, hem İşçi Partisi'nden oy aldık. Bizim partimizin otobüsü bile yok ama her iki partiden daha fazla oy aldık. Sadece finans konusu belimizi büküyor” dedi.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10