Yağlı Tohumlar 3 günde 180 ton ürün aldı

S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin 2014 yılı Ayçiçeği alımlarının Cuma günü başladığını ifade eden Kooperatif Başkanı Nafis Ünal ?

Çerkezköy 18.08.2014 15:05:00 0
Yağlı Tohumlar 3 günde 180 ton ürün aldı

İLK ÜRÜN YANIKAĞIL’DAN

Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak 2014 yılı Ayçiçek ürünü alımlarına Kooperatifin alım merkezi ve aynı zamanda silolarının bulunduğu Yanıkağıl Mahallesi’nde başladıklarını ifade eden Ünal “Bu yılın ilk ürününü Yanıkağıl’dan Birol Erseçkin 4 ton olarak teslim etti” dedi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilk ürünü teslim eden üreticiyi ödüllendireceklerini ifade eden Ünal, Birol Erseçkin’e ödül olarak verilecek olan 18 kilogramlık yağı kendisine önümüzdeki günlerde teslim edeceklerini söyledi.

İLK GÜN 28 TON ÜRÜN ALINDI

İlk gün 28 ton ürün aldıklarını ifade eden S. S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nafis Ünal, “Alımları duyan üreticilerimiz alım merkezine akın etmeye başladı. Son üç günde toplam 180 ton ayçiçeği alımı yaptık” dedi. Geçen yıl kooperatif olarak rekoltelerinin 5600 tonun üzerinde olduğunu anımsatan Ünal, tüm olumsuzluklara rağmen bu yıl da aynı rekolteyi yakalayacaklarına inandığını söyledi.

AY SONUNDA SONA ERECEK

Nafis Ünal, alımların ay sonuna kadar devam edeceğini ifade ederek “Alımlarımız cumartesi ve pazar günleri de gerçekleştirilecek” dedi. Bu yıl aşırı yağışlar sonunda meydana gelen aşırı sıcaklar nedeniyle ayçiçeğinde gelişmenin biraz etkilendiğini söyleyen Ünal “Gelişimini geç tamamlayan tarlalardaki ürünlerin de oluşması sonrasında alımları bu yıl aynı anda gerçekleştirmiş olacağız. Ancak en son ekilen ve gelişimini tamamlamak üzere olan az sayıdaki ekili alanlardaki ürünlerin alımını da mevcutların alımını tamamladıktan sonra alarak 2014 yılı alımlarını tamamlamış olacağız” dedi.

AYNI REKOLTEYİ YAKALAYACAĞIZ

İlk zamanlar rekoltede düşüş yaşanacağı kuşkusu duyduklarını söyleyen Ünal,ancak bu yıl ekili alanların daha az olmasına rağmen bu yıl da geçen yılki rekolteyi yakalayacaklarına inandığını söyledi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10