"Muhtarlar vatandaş ve devlet arasında önemli bir köprüdür"

30 Mart yerel seçimleri sonrası Türkiye turuna çıkan Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMD) Genel Başkanı Ramazan Özünal, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'ı ziyaret etti.

Çerkezköy 20.08.2014 14:26:00 0

“MUHTARLAR AKRABAMIZDIR”

Dün saat 11.30’da gerçekleştirilen ziyarete Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcıları Ömer Kılıç, Hıdır Koluman, Aydın Dursun, Çerkezköy Muhtarlar Derneği Başkanı Tahsin Akgün ile Çerkezköy ve Kapaklı’da görev yapan muhtarlar da katıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Kubilay, “Muhtarlarımız bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızdır.  Yani kısacası görev süresi içersinde en yakın akrabamızdır. Vatandaşımızın kendine en yakın gördüğü mercii, her türlü sıkıntısında ilk başvurduğu yer muhtarlıktır” dedi.

MUHTARLARIN ÖNEMLİ FONKSİYONU VAR

İdare yapısında muhtarların çok önemli fonksiyonlarının olduğunu vurgulayan Kubilay “Muhtarlarımız seçimle işbaşına geliyorlar. Büyük gayret ve fedakarlık ile çalışıyorlar. Her konu ile kamu kurum kuruluşları ile yakın ilişki içinde oluyorlar. Muhtarlar, vatandaş ile devlet arasında önemli bir köprüdür. Özellikle birlik ve beraberliğin olmasında birleştirici, uzlaştırıcı unsurlar olmuştur. Muhtarlarımıza elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Görevlerine de saygı duyuyoruz. Hep beraber hizmette beraberlik diyoruz” diye konuştu.

ÇERKEZKÖY’DEKİ MUHTARLAR ÇOK ŞANSLI

Türkiye’nin her yerini sezon itibariyle gezdiklerini kaydeden Türkiye Muhtarlar Federasyonu (TMD) Genel Başkanı Ramazan Özünal da “Kaymakamımız muhtarlarımıza değer veriyor, itibar gösteriyor. Onların problemlerini çok iyi anlıyor” dedi. Çerkezköy’deki muhtarların çok şanslı olduğunu söyleyen Özünal “Çerkezköy’deki bu birlikteliğin ve ortak akıl çalışmasının örnek olmasını diliyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ 

Çerkezköy’ün kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Özünal “Her konuda geçmiş dönemlerde Şükrü Dumanlar, şimdi ise Tahsin Akgün’ün iyi bir şekilde temsil gücü vardır. Sizlerle et tırnak gibiyiz. Halkın her türlü sorunları ile ilgilenen toplumuz. Bu toplumun irade tarafından geçmişte olduğu gibi bundan sonraki dönemde daha çağdaş bir şekilde hizmet verme sorumluluğu olan toplum olma gayreti içindeyiz. O bakımdan bütün arkadaşlarımızı zaman dilimi içinde dolaştığımız vakit onlardan da fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Devlet ve millet arasında köprünün daha iyi olması için halka çağdaş hizmet yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ülke genelinde 300’ü aşkın şubesi olan 52 bin muhtarlarla bir arada olmak için Türkiye’yi dolaştıklarını söyleyen Özünal “Muhtarlarımızın en çağdaş şekilde hizmet vermesi için onlarla istişare yapıyoruz ve bizim Ankara’daki çalışmalarımız hakkında onları bilgilendiriyoruz. Muhtarlarımızın sosyal hakları ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Demokrasinin temel taşı olan muhtar camiası evvela mekanı ve kanaat önderleri itibariyle bulunduğu konumu ciddi ve daha yasal boyutta belirli hale getirdiği vakit bu toplum milletimiz için daha hayırlı olacaktır. İnşallah siyasi iradenin vereceği kararlar, çıkaracağı kanunlarla daha iyi yerlere geleceğiz” dedi. Muhtar camiasının ülkesinin ve milletini sevdiğini, ülkesinin ve milletinin gelişmesi için elinden geleni yaptığını söyleyen Özünal “Çalışmalarımızda herkes taşın altına koyarak daha çağdaş hizmet için yapacağız. Bizler hizmet için varız. Sonuna kadar hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

SAYISI TUTMUYOR

Büyükşehir Yasası Kapsamında ilçe olan Kapaklı’da dernek açılmasının gündemde olup olmadığını sorulması üzerine de konuşan Özünal “Türkiye genelinde bizim kolumuz olarak bize talepte bulunan herkese kapımız açıktır. 11 muhtarı olan Kapaklı’da bir yönetim kurulu teşkil edilemez. Dernek açılması için 22 kişinin olması gerekiyor. Adeti ve yasal boyutu açısından öyle düzeyde olan her yerin talepleri halinde dernek açmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10