Yeni Başbakan Davutoğlu oldu

10 Ağustos'ta yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merakla beklenen açıklamayı yaptı. Dün saat 18.00'da AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan açÄ?

21.08.2014 19:19:00 0
Yeni Başbakan Davutoğlu oldu

 

‘DAVUTOĞLU’ DEDİ

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, d akşam saatlerinde AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti'nin yeni genel başkan adayını ve Başbakanı açıkladı. Sadece partinin değil ülkenin de geleceğini ilgilendiren bu konuda adeta kuyumcu titizliğiyle bir çalışma yürüttüklerini belirten Erdoğan 27 Ağustos'taki kurultayda AK Parti'nin genel başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olacağını söyledi. Kriterleri açıklayan Erdoğan, Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadeledeki azmine de vurgu yaptı. “İnanıyorum ki bu mücadeleyi birlikte yapacağız, Cumhurbaşkanı olmam paralel yapıyla mücadelemi asla aksatmayacak" dedi. Erdoğan, “Sayın Ahmet Davutoğlu, paralel yapının gayesini de niyetini de gördü. Bu mücadeleyi birlikte yürütmenin önemine de inanıyorum. Kabinenin Sayın Ahmet Davutoğlu ile birlikte aynı azimle mücadele edeceğine inanıyorum. Davutoğlu'nun yanında olacağım, bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

 

 

OMUZ OMUZA YÜRÜYECEĞİZ

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti'nin yeni genel başkan adayı ve Başbakan olarak açıklanan Ahmet Davutoğlu ilk açıklamasını yaptı. Partinin tüm örgütlerine teşekkür eden Davutoğlu “AK Parti geleceğe yürüyen, köklü bir devlet geleneğinden gelen ve devlet geleneği inşa etmek isteyen bir harekettir" dedi. Davutoğlu, "Bundan sonra daha da güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Genel kongremizde de bu adaylığımız onay alırsa kimse şüphe etmesin ki son 12 yıldır devam eden büyük restorasyon hareketi hiçbir kesintiye uğramadan devam edecektir. 12 yıl önce hasta adam muamelesi gören bir ülke tarihi misyonunu hatırlamış kutlu bir yürüyüşe çıkmıştır. İster paralel devlet adı altında ister başka isim altında kim bu kutlu yürüyüşü durdurmak isterse AK Parti kaya gibi karşısında duracaktır. Sayın cumhurbaşkanım şundan emin olunuz ki bundan sonra bu restorasyon hareketinde bu kutlu yürüyüşte AK Parti kadroları omuz omuza yürüyecektir” dedi.

 

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10