Doğan: Okul müdürlerinin kıdemi hiçe sayıldı

Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, 10 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınmasına tepki gösterdi.

Tekirdağ 22.08.2014 14:16:00 0
Doğan: Okul müdürlerinin kıdemi hiçe sayıldı

DEĞRELENDİRME SÜRECİ SONA ERDİ

Tuğlalı Park’ta basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şubesi üyeleri, 10 yılını dolduran okul müdürlerinin görevden alınması sırasında veli, aile birliği başkanları ve öğrenci konseyi başkanının ve öğretmenden gelecek olan puanların sadece formalite olduğunu iddia etti. Okul yöneticilerinin değerlendirme sürecinin sona erdiğini ifade eden Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, “Okul müdürlerinin puanları açıklandı. Bilindiği gibi görev süreci uzatılacak müdürler, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildi” diye konuştu.

25 YILLIK BİRİKİM YOK EDİLDİ

Kıdemli- kıdemsiz öğretmen, seçilen öğretmenler, okula aile birliği ve öğrenci meclis başkanından gelecek puanların 40  olduğunu ifade eden Doğan “Esas puanları, ilçe milli eğitim müdürü 25, şube müdürlerinin biri 20, diğeri 15 puan verecek. Böyle bir değerlendirmenin büyük bir hata olacağını, öğretmenlerin, öğrencinin velinin vereceği puanın etkisinin göstermelik olacağını, asıl değerlendirmeyi hakkıyla o makamlara gelmediğini bildiğimiz yandaş bürokrasinin ve sendikanın kumandası altında olan kişilerin yapacağını açıklamıştık. Nitekim endişelerimiz de ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi, kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevlerine son verilmiştir” dedi. Doğan, Tekirdağ’ın 25 yıllık birikiminin yok edildiğini ileri sürdü.

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10