Ordu, Demir'e yüklendi

CHP Çerkezköy Kayyum Heyeti Başkanı Hasan Demir'in "Mustafa Ordu'nun söylemlerini kendisine yakıştıramadım. Asılsız ve mesnetsiz açıklamalarda bulunmuş. Ordu'nun bu açıklamalarÄ?

Çerkezköy 22.08.2014 16:44:00 0
Ordu, Demir

“DEMİR’E CEVAP VERDİ”  

Dün saat 12.30’da açıklamalarda bulunan MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu “Hasan Demir, benim seçimlerde Tekirdağ ve Çerkezköy’e ne gibi katkıda bulunduğumdan haberi bile yok. Tekirdağ genelinde 15 kişilik Ekmeleddin İhsanoğlu imzalı gözlemci müşeahhidin sorumlusu Tekirdağ’da Mustafa Ordu’ydu. Biz seçimleri Çerkezköy, Çorlu, Marmara Ereğlisi, Tekirdağ merkez ve Malkara’da gözlemci gözü ile inceledik. Bu sorumluluk içinde bu görevimizi bir namus olarak gördüğümüz için seçim sonucunda mecburen rapor hazırladık. Çerkezköy’de üç ay önce açık bir şekilde AK Parti’nin önünde olan siyasi partilerin çalışmadığını gördük.  Üç ay önceki eteklerin altına sığınma olayında olduğu gibi kendilerini savunması gerekmez.  Bu konuda bilgi acizi Hasan Demir’dir” dedi.

HİZMETLERİM BABALIĞA LAYIKSA TABİİ Kİ BABAYIM

Hasan Demir’in kendisi hakkında söylediği “Çerkezköy’ün siyaset babası mı olmak istiyor” sözüne de cevap veren Ordu “Baba olmak için bazı kriterler gereklidir. Çerkezköy’de tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için aylık almadan Çerkezköy’de yaptığım hizmetler eğer babalığa layıksa tabiî ki ben babayım. Eğitimde 1993 yılında Çerkezköy’de Anadolu Lisesi, süper lise ve iki yıllık yüksekokulunun çalışmalarını yapan ve getiren Mustafa Ordu ve arkadaşlarıdır. Sporda kapalı spor salonunun Çerkezköy’de temelini artıran, sağlıkta 1993 yılında iki, üç ve dört nol’u sağlık ocağının ve devlet hastanesinin temelini de başlatan Ordu’dur. Ulaşımda ise Narin ve organize arasında yapılan yola bakanı getiren Ordu’dur.  150 kişiyi konut sahibi yapan, iş konusunda istihdam yapmak için imzası ve oluru ile bu bölgenin evladı olan birisini Baş Müdür yapan da Ordu’dur. Evlerine ekmek götüren üç bin kişiyi makam sahibi yapan yine benimdir. Mustafa Ordu bu insanlara iyilik yaptığından dolayı baba vasfını kazanmıştır” dedi.

“AK PARTİ İLE İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞLARDIR”

Hasan Demir’in “Mustafa Ordu CHP’de siyaset yapmak istiyorsa buyursun gelsin kapımız herkese açık. Ama kendisinin böyle bir dünya görüşü ve siyasi anlayışında olabileceğini sanmıyorum” şeklindeki sözleri ile ilgili de konuşan Mustafa Ordu “Değil seninle siyaset yapmak, senin gibi adamlarla tokalaşmak bile bizim inancımıza göre haramdır” dedi. Hasan Demir’in oturduğu binada da fazlalık olduğunu ve binanın imara aykırı olduğunu iddia eden Ordu “Binada inşaat fazlalığı vardır. Kayyum olarak buna göz yumuyorsunuz. Üç ay önce ‘imarı değiştireceğiz’ diyerek başa gelenler Hasan Demir’in evinin imara uygun olmadığını bildiği halde bir şey yapmıyorlar. 2003 yılında dönemin İmar Müdürü Nazan Uysal bu binaya uygun olmadığı için iskan vermedi. 2004 yılında ise AK Parti Nazan Uysal’ı görevden alıp Esra Hasanoğlu’nu bu göreve getirdi. Esra Hasanoğlu ise o koltuğa oturduğu gibi iskanı o binaya verdi. Kısacası CHP’liler AK Partililer ile iş birliği yaptı” iddiasında bulundu.

YIKILMASI GEREKİYOR

İmar aykırı olduğunu iddia ettiği binayla ilgili Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı göreve çağıran Mustafa Ordu, “Meclis üyesinin ilçe başkanının oturduğu binada fazlalık var, ceza kesilip fazlalıklarının yıkılması gerekiyor. Ben bu işin takipçisiyim. Belediye olarak bunu yıktırmazsa hakkında suç duyurusunda bulunacağım” dedi. Sokaklarda çocukların bonzai ile zehirlendiğini söyleyen Ordu, Çerkezköy’de hiçbir siyasi partinin ilçe başkanının bu konuyla ilgili açıklama yapmamasını da eleştirdi.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10