Garip'ten Koçak hakkında ikinci suç duyurusu

30 Mart seçimlerinde AK Parti'den Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen Çerkezköy Belediye Eski Başkanlarından Dr. Remzi Garip, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Ko

Çerkezköy 27.08.2014 15:51:00 0
Garip

Çerkezköy Haber - Çerkezköy kamuoyunda muamma haline gelen huzurevi bilmecesi henüz çözülememişken, çözümü için izlenen yol ise adliye ile kesişti. Ağustos Ayı Meclis Toplantısı’nda dönemin belediye başkanı ve AK Parti meclis üyesi Dr. Remzi Garip’e meclis salonunda sözlü ve sinkaplı saldırıda bulunan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Garip, dün bir kez daha aynı şahıs tarafından sokak ortasında hakaret ve tehdit edildiği iddiasıyla bir kez daha Cumhuriyet Savcılığına giderek Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak hakkında ikinci kez hakaret ve tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

HAKARET İDDİASINDA BULUNDU

Dr. Remzi Garip, 5 Ağustos’taki meclis toplantısında kendisine hakarette bulunan Murat Koçak hakkında Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Süleyman Konar’a giderek suç duyurusunda bulunmuştu. 26 Ağustos günü saat 16.15 sıralarında Uğur Mumcu Caddesi’ndeki Simit Sarayı’nda otururken, Murat Koçak’ın yanına yaklaşarak kendisine hakaret etmeye başladığını ileri süren Garip, Koçak hakkında ikinci kez suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusuna ilişkin Cumhuriyet Savcılığına ifade veren Dr. Remzi Garip, “26 Ağustos günü saat 16.15 sıralarında Uğur Mumcu Caddesi Simit Sarayı’nda bir arkadaşımı beklemek üzere kaldırımın hemen yanındaki masada, işletme sahibi Ömer Kılınç Bey’in oğlu Ali Kılınç ile kahve içiyorduk. Bu esnafa daha önce tarafıma ağır hakaret, küfür ve tehditlerde bulunmuş olan Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, kaldırımdan geçerken beni gördü ve masamızın başında bir kabadayı edasıyla şahsıma hakaretler etmeye başladı” iddiasında bulundu.

“BENİ SİNDİRMEYE ÇALIŞIYOR”

Murat Koçak’ın kendisine “Senin derdin ne? Neden bizim verdiğimiz dilekçeye karşı çıkıyorsun? Seni herkes biliyor. Sana Çerkezköy’de herkes küfür ediyor. Sen aşağılık birisin. Nasıl olur da bize karşı gelebilirsin? Bir de savcılığa gidip şikayette bulunmuşsun. G…n çatırdıyor korkudan değil mi? Sen hırsızın tekisin. Ben koskoca bir sendikanın başkanıyım. Sen devletten aldığın arsaya okul yerine otel yaptın. Sen tüyü bitmemiş yetim hakkı yiyen birisin ama ben sana göstereceğim. Akıllı ol. Çünkü sonun kötü” diyerek hakaret ve tehditler bulunduğunu iddia eden Remzi Garip, “Bu saldırgan davranışları sergilerken sanki bir kürsüde konuşuyormuş gibi davranarak adeta şov yaptı. Murat Koçak adlı şahıs önceki olayda da olduğu gibi bilinçli bir şekilde beni tehdit ederek Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi kimliğimi yıldırmaya, korkutmaya ve neticesinde onun istediği gibi bir oy kullanmamı sağlamaya çalışmaktadır. Bununla birlikte beni toplumda itibarsızlaştırmak ve küçük düşürmek için çaba göstererek ticaretime zarar vermeyi planlamaktadır” dedi.

KOMİSYON TOPLANTISINDA BİR GÜN ÖNCE

Dr. Remzi Garip “5 Ağustos tarihli meclis toplantısında huzurevini araştırmak amacıyla kurulan ilgili İnceleme ve Araştırma Komisyonu’nun ilk toplantısından bir gün önce yapılan bu tehdit ve sözlü saldırıyı da manidar buluyorum” dedi.

SADECE 2962 METREKARESİ RUHSATLI

11 bin metrekare kapalı alanı bulunan huzurevi binasında 2 bin 962 metrekaresi ruhsatlı ve iskanlı alan yer aldığı öğrenilirken, ruhsatı ve iskanı olmayan 8 bin 38 metrekare alanın hangi dönemde hangi yasal dayanakla ne şekilde yapıldığı merak ediliyor. İzin almadan buralarda yapılan tadilatlar için ayrı bir soruşturma açılıp açılmayacağını ise komisyon raporu ortaya koyacak. 

Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10