Uyuşturucu ile mücadele devam ediyor

Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, "Yeni eğitim öğretim yılında da uyuşturucu ile etkin mücadelemiz devam edecek" dedi.

Bölgede Gündem 5.09.2014 12:34:00 0
Uyuşturucu ile mücadele devam ediyor

KAMUOYU RAHAT OLSUN

2014-2015 eğitim ve öğretim yılı öncesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile uyuşturucu ile mücadele konusunda konsensus sağlayarak bir ortak protokol gerçekleştirdiklerini ifade eden Baştuğ “Protokol çerçevesinde özellikle uyuşturucu konusunda şüphelerin Emniyet Müdürlüğü'ne aktarılmasını sağlamayı hedefliyoruz. Uyuşturucu kullandığına ilişkin şüphe çeken öğrencilere ilişkin rehabilite ve onları uyuşturucudan uzak tutmaya yönelik tedbirler çerçevesinde de rehber öğretmenler ve okul polis görevlileri arasında bir irtibatı sağlayıcı ve kesinleştirici tedbirlerimizi aldık. Onun haricinde gerek adli mücadele eden birimlerimiz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, gerek Çocuk Şube Müdürlüğü gerek Toplum Destekli Şube Müdürlüğü bünyesinde etkin, aktif ekip tedbirlerimizle birlikte irtibat, mücadele tedbirlerimiz tam olarak alındı. Kamuoyu bu yönden rahat olsun” dedi.

YÜZDE 4125 ORANINDA BİR ARTIŞ VAR

Bağtuğ, özellikle 2013-2014 yılları ile mukayese edildiğinde uyuşturucu ile mücadelede rakamsal baz da önemli aşamalar kaydedildiğini dile getirerek “Uyuşturucu konusunda, geçen yıla göre eroin yakalamada yüzde 4 bin 125 oranında bir artış başarı grafiği mevcut. Yine kamuoyunda yaygın ismiyle bilinen bonzai konusunda yakalama noktasında yüzde 135'lik bir artışımız var. Bu rakamlar da gösteriyor ki, Edirne Emniyet Teşkilatı uyuşturucu ile mücadelesinde yüksek oranda bir başarı sağlamıştır” dedi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10