"Torba yasa taşeron istihdamının önünü açıyor"

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen torba yasayı protesto eden Kamu Emekçileri Konfederasyonu (KESK) Tekirdağ Şubeler Platformu, torba yasanın taşeron istihdamının önünü açacağın

9.09.2014 11:52:00 0

“SORUMLUSU İKTİDAR”

Tuğlalı Park’ta yapılan basın açıklamasında, İstanbul’da inşaattan düşerek hayatını kaybeden işçi ve Soma’da yaşamını kaybedenlerin sorumluları sorgulanması gerektiği ve yeni torba yasanın işçilerin haklarını korumaktan uzak olduğu ifade edilirken, grup adına basın açıklamasında bulunan Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, “Emekçilerin iş koşulları ve iş güvencesi bulunmuyor. İş kazalarının sorumlusu iktidar” dedi.

“BUNLARA ÇÖZÜM OLMAYACAK”

Sarı, torba yasanın da bunlara çözüm olmayacağını ileri sürerek “İktidar taşeron işçilerin hem özel hem de kamu kuruluşlarında güvensiz koşullarda çalışmasına izin vermektedir. Mecliste görüşülen torba yasa taşeron istihdamının önünü açmaktadır. Zaten iş güvencesinden uzak çalışan emekçiler güvenlikten uzak denetimsiz bir şekilde çalışmaya itilmektedir. Soma’da işçilere yaşam odalarını çok görenler ile İstanbul’da bir işçinin hayatını kaybettiği iş merkezinin denetimini üstlenenlerin aynı kişiler olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10