Ayçiçeği alım fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, "Çerkezköy'de ayçiçeği alımları devam ediyor. Alımlar 4.5 tonu geçtiâ€?

Çerkezköy 10.09.2014 14:38:00 0
Ayçiçeği alım fiyatı üreticinin yüzünü güldürdü

ÜRETİCİ FİYATTAN MEMNUN

Üreticinin de belirlenen fiyattan memnun olduğunu dile getiren Ünal “Trakya bölgesi yağ oranı yüksek ayçiçeği üretiminin en yoğun olduğu bölge. Bu nedenle Trakya bölgesinde ayçiçeği üretimi yapan çiftçilerimizin ülke ekonomisine olan katkılarının yüksek olması bizleri sevindiriyor” dedi. Üreticinin, birlik tarafından bu yıl açıklanan ayçiçeği fiyatını da memnuniyetle karşıladığını söyleyen Ünal “Üreticilerimizin verilen fiyatı yerinde bulması ve fiyatta her hangi bir sıkıntı olmadığını söylemesi bizleri de mutlu etti” dedi.

YAĞ ORANI YÜKSEK OLANLARA PRİM

Trakya Birlik’in yurt genelinde toplam 48 kooperatifi bulunduğunu ve alımların devam ettiğini ifade eden Ünal, birliğe bağlı 48 kooperatife ait 92 alım merkezi ve iki fabrikada ham yağ oranına göre olmak üzere alımların yapıldığını söyledi. Ham yağ oranına göre yapılan alımlarda yüzde 41 ve üzeri yağ oranı çıkan ürünlerin yüksek yağ oranlı ürün olarak değerlendirildiğini ve prime tabi tutulduğunu ifade eden Ünal “Çerkezköy Yağlı Tohumlar Kooperatifi olarak alımlarımız devam ediyor. Şu anda alımlarımız 4.5 tonu geçti” dedi.

HEDEFİMİZ GEÇEN YILIN REKOLTESİNİ YAKALAMAK

Bu yıl da geçen yılın rekoltesini yakalamayı hedeflediklerini ifade eden Ünal “Bu yıl yüzde 40 standart yağ oranlı olan ayçiçeği için 1.230 TL, yüzde 45 yağ oranlı ayçiçeği için 1.322 TL, yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği için 1.415 TL fiyat verildi” dedi.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10