Hizmet Kervanı'nın durağı Ergene oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde uygulamaya koyduğu 'Hizmet Kervanı'nın dördüncü Durağı Ergene oldu.

Tekirdağ 12.09.2014 11:42:00 0
Hizmet Kervanı

“PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Genel Sekreter Murat Şefik Yazan, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta ve 17 Daire Başkanı ile birlikte Ergene’de ilk olarak Ergene Belediye’sini ziyaret eden Başkan Albayrak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene Belediye Meclis Üyeleri ve belediye birim müdürlerinin de katıldığı Çalıştayda, Ergene’nin farklı bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Ergene 4 belde, 10 köy ve 2 mahalle ile yeni oluşan bir ilçemiz. Ergene’de gerçekten büyük sorunlar var. Hepsine vakıfız. Seçim öncesi verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Halkımız seçimlerde bize güçlü bir şekilde bu görevi verdi. 30 Mart seçimlerinin ardından ben artık parti rozetimi çıkardım. Bize oy veren vermeyen herkesin büyükşehir belediye başkanıyım. Vatandaşımız her zaman haklıdır prensibi ile hareket ediyoruz. Herkese eşit hizmet götüreceğiz. Ergene’ye 725 bin TL’lik bir yatırım programı ile geldik. Kapalı Pazar yeri projesi için gerekli maddi desteği sağladık. Yerel yönetim anlayışını değiştirerek halkımızla bütünleşmeyi sağlayacağız. 5 yıl içinde Ergene’de önemli projeleri hayata geçireceğiz” dedi.

“YENİLİKLER GÖRECEKSİNİZ”

Tekirdağ halkının büyükşehirden büyük hizmetler beklediğini vurgulayan Başkan Albayrak, “Yapacak çok işimiz var. Halkımız bizden büyük hizmetler bekliyor. Biz de artık büyükşehir yapısını tamamladık. Sistem işlemeye başladı. Artık yapacağız edeceğiz dönemi sona erdi. Yaptıklarımızla konuşacağız. Kasım Ayı sonuna kadar her ilçemizde büyükşehir hizmet binası olacak. 5 yıllık görev süremizin sonunda Tekirdağ’da çok farklılıklar yenilikler göreceksiniz” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİLER VERDİLER

Çalıştayda bir konuşma yapan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel’de Ergene’de böyle bir toplantı gerçekleştiren ve her konuda desteklerini esirgemeyen Başkan Albayrak’a teşekkür etti.

Çalıştayın ardından Ergene’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirildi. Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta’da yaptığı konuşmada, Ergene’ye müjde vererek, “TESKİ olarak ilk projemizi ilk çalışmamızı Ergene’nin Yeşiltepe ve Sağlık Mahalleleri’nden başlatacağız. Su ve Kanalizasyon hatları için ilk kazmayı burada vuracağız” dedi. Toplantıda söz alan Daire Başkanları da kendi hizmet alanları ile ilgili Ergene’de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10