Köprülü bonzai tehlikesini Meclis gündemine taşıdı

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü okulların açılmasına çok az bir süre kala, "Bonzai de 2. sırada yer alan Tekirdağ" için Hükümete Acil Çağrı yaparak İçişleri Bakanı Efkan Ala

Tekirdağ 12.09.2014 17:00:00 0
Köprülü bonzai tehlikesini Meclis gündemine taşıdı

“KURBAN EDİLİYORLAR”

Tekirdağ Milletvekili Köprülü’nün Bonzai tehlikesi ile ilgili hazırladığı önerge şöyle: “Son bir yıldır ülkemizde artış gösteren ve  “1 liralık ölüm” olarak nitelendirilen Bonzai tehditi şimdi de Tekirdağ’da. Emniyet Genel Müdürlüğü raporlarına göre; Bonzai ile ilgili 224 olayla Tekirdağ ikinci sırada yer alıyor. Emniyetin ürküten raporunda; Bonzai kullanımında korkunç bir patlama olduğuna dikkat çekilirken, iki yıl sonra madde kullanımından kaynaklanan ölümlerde artış yaşanabileceği tespiti yapılmıştır. Özellikle ilkokul çağındaki çoçuklarda bile, ölüm vakalarının artmasıyla tartışılan Bonzai’nin 4 yıl öncesine kadar bilinmediği fakat şu anda adı geçen uyuşturucunun diğerlerine oranla etkisinin 4 kat daha fazla olduğu söylenmektedir. Şu anda 400 çeşide ulaştığı ve uyuşturucu piyasasının yarısını kapsadığı ifade edilen Bonzai kullanımında, Tekirdağ ilinin ilk sıralarda yer alması ise çocukları olan ailelerimizi korkutmaktadır. Yetkililerin etkili önlemler almayışı ve toplumda gerekli bilinçlendirmenin yapılmayışı sebebiyle gençlerimiz Bonzai ve benzeri uyuşturuculara kurban edilmektedir. 1 liraya kolayca satılan bu uyuşturucu illeti yüzünden aileler tedirgin, korumasız ve çaresiz durumda bırakılmaktadırlar” diye konuştu.

SORULAR YÖNELTTİ

Emre Köprülü önergesinde İçişleri Bakanı Efkan Ala ya şu soruları yöneltti: Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Bonzai kullanımı ile ilgili hazırladığı raporda 2. Sırada yer alan özellikle genç nüfusu ile tehdit altında olan Tekirdağ ilimizde bu illeti önlemeye yönelik ne gibi bir çalışma yapacaksınız? Etkisi diğer uyuşturuculara göre 4 kat fazla olduğu söylenen Bonzai kullanımı ve ölümler sebebiyle kamuoyu teyakkuzda iken sorunu ortadan kaldırmak adına siz Hükümet olarak ilgili kurumlarla bir kriz masası oluşturacak mısınız? 2014-2015 eğitim öğretim yılının başlamasına çok az bir süre kala; “1 liralık ölüm” olarak adlandırılan Bonzai’ye kolaylıkla ulaşılabildiği uyarıları üzerine çocuklarımızı korumak adına acil bir çözüm öneriniz var mı? Okullarda ve okul çevrelerinde ne gibi önlemler alındı? Çoğunluğunu genç nüfusun oluşturduğu Tekirdağ’da Bonzai kullanımı ilk olarak  ne zaman tespit edilmiştir? Tekirdağ ili özelinde Bonzai kullanımına ve satışına ilişkin veriler nelerdir?” 

 

Haber Merkezi


0282 726 91 91
0282 747 65 10