Hizmet kervanının beşinci durağı Muratlı oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde başlattığı 'Hizmet Kervanı'nın 5. Durağı Muratlı oldu.

Tekirdağ 14.09.2014 12:56:00 0
Hizmet kervanının beşinci durağı Muratlı oldu

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

İlk olarak Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Albayrak daire başkanları ile birlikte Kaymakam Hersanlıoğlu ile bir süre görüştü. Başkan Albayrak daha sonra Muratlı Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda Muratlı’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.

“TÜM HİZMETLERİ VERECEĞİZ”

Yapılan sürecini en kısa zamanda tamamlayarak hizmete başladıklarını belirten Başkan Albayrak, “Büyükşehir olunmasının ardından yapıyı oluşturup sistemi işler hale getirmek kolay bir ii değildi. Ancak bu süreci olabildiğince kısa tutarak yapımızı oluşturduk ve hizmet etme aşamasına geldik. Kaliteli, sürekli ve başarılı hizmet ile halkımızın isteklerini karşılayacağız. Hizmet kervanımızın 5. Durağı olarak bugün Muratlı’dayız. 11 ilçeye 11 proje çerçevesinde Muratlı’ya da 540 Bin TL’lik bir kaynak aktarımı yaptık. Muratlı Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olarak Muratlı’da önemli projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Milli eğitime 6 Milyon 500 Bin TL’lik bir destek sağlayacağız. 3000 konteynır alımı yapıp köylerimiz de dahil gerekli tüm yerlere dağıtacağız. Köy yollarının hali ortada. Bütün sorunları vakıfız. 2015 yılında Muratlı’da kanalizasyon çalışmalarına da başlayacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak vizyonumuz, güçlü sanayisi, Tarım ve Hayvancılığı, Lojistik Yatırımları, Turizmi ve Üniversitesiyle, “Çevreye Duyarlı”, tüm ilçeleri ile birlikte kentleşmesini tamamlamış, Yaşanabilir ve Mutlu bir Tekirdağ. Mutlu bir Tekirdağ’ı yaratmak için 11 ilçemizle birlikte güç birliği yaparak çalışıyoruz, çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Şarköy’ün Terzi Köyü’nden Saray’ın Sefaalan köyüne kadar 11 İlçe, 362 mahalle, 874.475 Nüfus ve 6.313 Km2 Alanda Hizmet Veriyoruz. Tekirdağ için hep birlikte çalışacağız. Büyükşehirin hizmet kervanını Tekirdağ’ın tüm mahallelerine götüreceğiz” dedi.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibini Muratlı’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, böyle bir çalıştay düzenledikleri içinde Başkan Albayrak’a teşekkür etti, büyükşehirin desteğiyle Muratlı’da önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi. Başkan Albayrak daha sonra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri birlikte Muratlı’nın mevcut durumunu ve yapılması gerekenleri masaya yatırdı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10