Vekaletle kurban bedelleri belirlendi

Çerkezköy Müftülüğü yetkilileri, Diyanet İşleri Başkanlığı nezaretinde Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliğinde yapılan Vekalet yoluyla kurban kesimi hakkında açıklama yaptı.

Çerkezköy 16.09.2014 14:48:00 0
Vekaletle kurban bedelleri belirlendi

RAHMET VE BEREKET DOLU MÜSTESNA GÜNLERDEN

Çerkezköy İlçe Müftülüğü yetkilileri, “Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir. Ramazan bayramımız, her yıl bizlerce yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil oluşunu ve İslam’ın doğuşunu yaşatırken, Kurban bayramımız, üç ilahi dinin kendisinde buluştuğu Hz.İbrahim’den Hz.Musa’ya ve Hz.İsa’ya, Hz.İsmail’den Hz.Muhammed’e uzanan İslam tarihine can verir. Kurban, Allah’a yüce ve ilahi olan her şeye, hakka, hakikate, iyiye, doğruya, güzele, yakın olma arayışıdır. Kurban sevgisini, vefanın, sadakatin, fedakarlığın simgesidir” dedi.

 

“SEVİNÇLE TAŞIMALIYIZ”

Bayramda sevinçlerin dünya çapında büyütülmesi gerektiğini söyleyen yetkililer “Önce kendi gönüllerimiz bir sevinç yumağı haline gelmeli, yılda bir defa gerçekleşen bu ibadetin coşkuyla tüm insanlara tanıştırmalıyız. Selamlaşarak, musafaha ederek, kucaklaşarak, ziyaretleşerek, kurban etlerini dağıtarak, ikramda bulunarak, bütün sokakların, bütün komşuların, bütün yurdumuzun, İslam coğrafyasının ve bütün dünyanın gözlerine sevinç taşımalıyız” diye konuştu.

 

ÜMİTLERİN YEŞERMESİNE VESİLE OLMALIYIZ

Bayramlarda evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen insanların hatırlanması gerektiğini kaydeden yetkililer “Öksüz ve yetimlerin, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine ve ümitlerinin yeşermesine vesile olmalıyız. Kurban ibadetini gerçekleştirirken sevgili peygamberimizin ‘İslam’ın bütün mahlukata şefkat, merhamet ve ihsan’ prensibini unutmamalıyız. Diyanet İşleri başkanlığı bu anlayışla kurbanlarınızı emanet bilip, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içinde vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenlemektedir. Kurbanlarını farklı coğrafyalarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isteyen kardeşlerimize yardımcı oluyor” dedi.

 

89 BİN 27 HİSSE KURBAN KESTİ

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2013 yılında Türkiye olmak üzere 55 ülkede 165 bölgede 89 bin 27 hisse kurban keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını kaydeden yetkililer “Bu yıl da alınacak olan maddi ve manevi destek ile yine aynı coğrafyalarda kurban keserek tüm dünyada İslam’ın insanların gönüllerde yeşermesi ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için var gücümüzle çalışacağız” diye konuştu.

 

YURT İÇİ 575, YURT DIŞI 400 TL

Vekalet yoluyla kesilecek olan kurban ve dağıtımı hakkında da açıklamalarda bulunan yetkililer “Kurbanlarınız, yurt içinde ve yurt dışında görevlilerimizin denetiminde, dini usullere uygun, hijyen koşullarına riayet edilerek kesilmekte ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Vekalet yoluyla kurban kesimi yurt içinde 575 TL, yırt dışında ise 400 TL olarak belirlendi. Vekalet yoluyla kurban kesimi hakkında da yapılan bilgilendirmenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Müftülüklere gönderilen el broşürleri tüm camilerde vatandaşlara dağıtılıyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10