Akay: Kızılpınar'da yol sorunu kalmayacak

Çerkezköy Belediyesi, büyükşehir yasası kapsamında mahalle statüsüne dönüştürülerek ilçeye bağlanan Kızılpınar'da yol çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kızılpı

Çerkezköy 17.09.2014 11:44:00 0
Akay: Kızılpınar

YOL SORUNU ÇÖZÜLECEK

Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ve Belediye Meclis Üyesi Nihat Mıstık ile birlikte Kızılpınar’da incelemelerde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yol çalışmalarının biran önce bitirilmesini istedi. Kızılpınar’ın en büyük sorunu olan yol sorununu çözmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Başkan Akay “Bir süre önce bu mahallemizde başlattığımız yol onarım çalışmaları yanı sıra asfaltlama çalışmalarına da başladık” dedi.

 

15 GÜNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Kızılpınar’da toplam 10 cadde ve sokakta onarım ve asfaltlama çalışması yapılacağını kaydeden Akay, hava şartlarının elverişli olması halinde çalışmaları 15 günde tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Havanın yağışlı olması halinde çalışmaların bir hafta uzayabileceğini söyleyen Akay, mahalledeki yol çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

 

AÇILMAMIŞ YOL KALMAYACAK

Çalışmaların Hürriyet Caddesi’nden başlatıldığını söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Ambardere Villalar mevkiindeki yol çalışmalarına da ağırlık veriyoruz. Bu bölgede de yol açma ve yol genişletme çalışmalarına başladık” dedi. Ambardere Mevkiinde de yeni yol açma ve mevcut yollarda genişletme çalışmaları yürüttüklerini dile getiren Akay “Fen İşleri ekiplerimiz bu bölgede de yoğun bir şekilde yol çalışması yapıyor. Ambardere’nin altı metre olan yolunu 10 metreye çıkarıyoruz ve açılmamış yolları da açıyoruz” dedi. Ambardere’de açılmamış yol kalmayacağını dile getiren Akay, bu bölgedeki yol çalışmalarının da kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

 

GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Çerkezköy’ün en işlek caddelerinden olan Hükümet Caddesi’nde zaman zaman trafik yoğunluğu yaşandığını da söyleyen Akay “Hükümet Caddesi’nde de trafik akışını normale döndürmemiz gerekiyor. Bu nedenle önümüzdeki günlerde Hükümet Caddesi’nde genişletme çalışmaları başlatacağız” dedi.

 

YENİ BİR KÖPRÜ DAHA YAPILACAK

Hükümet Caddesi üzerindeki mevcut köprünün sabit duracağını, yanına Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından bir köprü daha yapılacağını söyleyen Akay, yol genişletme çalışmaları ve yeni yaya kaldırımları ile birlikte hem trafiğin rahatlayacağını hem de caddenin daha güzel bir görünüme kavuşturulacağını belirtti.

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10