Kapaklı'da okuma-yazma seferberliği

Kapaklı'da kısa bir süre önce oluşturulan Halk Eğitimi Merkezi, 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı kurslarını sürdürüyor.

Kapaklı 17.09.2014 14:08:00 0
Kapaklı

48 KİŞİ BAŞVURU YAPTI

Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Osman Günel, “İş Güvenliği ve İş Sağlığı” kursu ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nı başlattıklarını ifade ederek, “Sonrasında ‘Bilgisayar Kullanımı’ ve ‘Hijyen Eğitimi’ kursu verildi. ‘İş Güvenliği ve İş Sağlığı’ kursuna da 20 kursiyer katıldı” dedi. Bu kursun tamamlanmasının ardından bilgisayar kursu açtıklarını ifade eden Günel 24’er kişilik iki kur halinde devam eden bu kursa da 48 kursiyerin başvuru yaptığını söyledi.

 

OKUMA YAZMA KURSU BAŞLADI

Günel, hijyen eğitimi de verdiklerini dile getirerek bu kursa da 30 kursiyerin kayıt yaptırdığını söyledi. Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere ilerleyen günlerde başarı belgesi verileceğini söyleyen Günel, okuma yazma kursu ile ilgili de bilgi verdi.  1. Kademe Okuma Yazma Kursu’na ilk etapta 10 kursiyerin başvurduğunu ifade eden Osman Günel, kursun başladığını fakat kayıtların halen devam ettiğini söyledi.

 

OKUMA YAZMA BİLMEYENLER TESPİT EDİLİYOR

Karaağaç ve diğer 5 mahallede de 1. ve 2. Kademe Okuma Yazma Kurslarının açılacağını söyleyen Günel mahalle muhtarları ile birlikte okuma yazma bilmeyen vatandaşları tespit etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Kapaklı Halk Eğitimi Merkezi’nde başlayan Okuma Yazma Kursu, Gazi İlkokulu Öğretmenlerinden Arzu Ünal tarafından veriliyor.

 

BENİ OKUMA YAZMA ÖĞRENMEYE İTTİ

Okuma yazma kursu kursiyerlerinden Kezban Keleş de (57) heyecandan gece uyuyamadığını, kursun açılacağını öğrenir öğrenmez kayıt yaptırdığını söyledi. Keleş, bir resmi işlem için gittiği Noter’de okuma yazma bilmemesi nedeniyle hor görülmesinin çok ağrına gittiğini ve okuma yazma öğrenmeye karar verdiğini söyledi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10