İnternet kafelerin uyması gereken kurallar anlatıldı

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından İnternet kafe işletmecilerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında internet kafelerin uyması gereken kurallar anlatıldı.

Kapaklı 19.09.2014 13:59:00 0
İnternet kafelerin uyması gereken kurallar anlatıldı

EMNİYET BİLGİLENDİRDİ

Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kapaklı Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, internet kafe işletmecilerine uymaları gereken kuralları anlattı. Topkaya, internet toplu kullanım sağlayıcıları hakkındaki yönetmelik kapsamında internet kafe işletmecileri ile toplandıklarını belirtti. İlçede bulunan internet kafe işletmecileri ile bilgi teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşmasıyla internet kafe sahiplerine, ‘gençliği korumak, getirilen standartları uygulamak, şikâyet ve önerileri değerlendirmek’ konularını anlattıklarını dile getiren Topkaya, Resmi gazetede yer alan toplu internet kullanım sağlayıcıları yönetmenliğine göre ticari amaçlı internet toplu kullanım sağlayıcı iş yeri internet kafelerin uyması gereken kurallar hakkında bilgilendirmede bulunduklarını söyledi.

 

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILMALI

Yaşadıkları sıkıntıları ve taleplerini dile getiren internet kafe işletmecileri de okulların etrafında bulunan büfelerde dal sigara hatta bonzai satışı dahi yapıldığını, bu çocukların kimi zaman kendi işletmelerine geldiklerini belirterek, “Emniyet güçlerinin bahse konu büfeler hakkında gerekli işlemleri yapmasını istiyoruz” dedi.

 

DENETİMLERİMİZİ SIKLAŞTIRACAĞIZ

Topkaya, ödev için internet kafelere giden öğrenciler konusunda işletme sahiplerine tolerans gösterdiklerini ifade ederek “Diğer konuya gelince bizler bu büfeleri tespit ettik. Buralarda denetimlerimizi ve çalışmalarımızı sıklaştıracağız. Sizlerden ricamız, bu tarz olaylarda hemen 155’i arayarak durumu bize bildirin” diye konuştu. Toplantıya Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Necmi Arpacı, Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Halil Yurtlu ve Polis Memuru Nusret Eroğlu da katıldı.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10