Geleneksel el sanatları ve tatlar tanıtıldı

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Karadeniz Havzası Geleneksel El Sanatları ve Tatları Tanıtım Günleri programı Tekirdağ Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Beled

Tekirdağ 21.09.2014 10:49:00 0
Geleneksel el sanatları ve tatlar tanıtıldı

5 ÜLKEDEN KONUKLAR KATILDI

Önceki gün sahil dolgu alanda düzenlenen tanıtım günlerine yurt dışından Yunanistan, Bulgaristan, Ukrayna, Moldovya ve Gürcistan olmak üzere 5 ülke, yurt içinden de Doğu Marmara Kalkınma Ajansına bağlı Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bolu illeri katıldı. Toplantıda konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Bu etkinlikle turizm ve geleneksel ürünlerin tanıtılması amaçlanıyor” dedi. Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Trakya Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Albayrak da geniş çaplı ve uluslararası boyutta organize edilen ve sosyo kültürel değerleri paylaşma platformu oluşumuna öncülük edecek olan etkinliğin Tekirdağ’da düzenlenmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.

 

İŞBİRLİĞİ DE YAPILACAK

Bu uluslararası organizasyon ile farklı medeniyetlere ait folklorik ve kültürel değerlerin paylaşımı ve tanıtımının yapılmasının yanı sıra turizmin gelişmesine katkı sağlayacağını ve ülkeler arası sınır ötesi işbirliğinin de yapılacağını söyleyen Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal etkinliklerle kentlilik bilinci ve kültürünü oluşturmayı hedeflemekle birlikte, bu konularda stratejiler geliştirmek, plan ve programları oluşturmak ve temel politikaların belirlenmesine katkıda bulunmak, Yöresel El Sanatları ev özgün tatlarımızı öncelikle ulusal daha sonra da uluslararası platformlarda tanıtmak, bu amaç doğrultusunda düzenlenecek her türlü etkinliğe destek vermek önceliklerimiz arasında olacak” dedi.

 

İLGİ YOĞUN OLDU

3 gün sürecek etkinlikte Edirne Belediyesi Bandosu konser verdi. Birçok sanatsal etkinliğin yapılacağı tanıtım günlerinde  standları da gezen Başkan Albayrak vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.

Programa Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra Süleymanpaşa Kaymakamı Kamil Kıçıroğlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10