Trafik ve Asayiş ekipleri broşür dağıttı

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri kask takılması, telefon dolandırıcılığı, kadına şiddet, gümrük önün

Çerkezköy 22.09.2014 14:40:00 0
Trafik ve Asayiş ekipleri broşür dağıttı

SÜRÜCÜLERE DAĞITILDI

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ve Asayiş Büro Amirliği ekipleri Çerkezköy Belediye meydanında ve Gümrük Müdürlüğü önünde broşür dağıttı.  Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri ilk olarak Gümrük Müdürlüğü önünde bulunan tırlara İngilizce,Bulgarca ve Türkçe Gümrük önüne park yapılmaz broşürlerini dağıtırken, Çerkezköy Belediye meydanında ise durdurdukları motosiklet sürücülerine “ Aklım Başımda, Kaskım Başımda” broşürünü dağıttı. Mesafe her ne kadar olursa olsun, kaskınız başınızda olsun broşüründe “ Elektrikli bisiklet, bisiklet, motorlu bisiklet, motosiklet de sürücülerin ve yolcuların koruma başlığı kullanmaları zorunludur” açıklamasına yer verdi.

 

VATANDAŞLAR UYARILDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri de son günlerde artan telefon hırsızlığı konusunda vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirdi. Dolandırıcılık yöntemlerinin yer aldığı broşürde yer alan “ Cep telefonundan sizleri arayarak kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıtmak suretiyle sizlere suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek para yada kontör isteyen kişilere itibar etmeyiniz. Cep telefonunuza “tebrikler ödül kazandınız”  şeklinde mesaj gönderip, mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödül kazandığını soruncu yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için mesajda gönderilen numarayı arayın diyen kişilere itibar etmeyiniz” yazıları ile olası bir dolandırıcılık olayında yapılması gerekenleri asayiş ekipleri halka tek tek anlatarak yaşanılacak bir olaya karşıda vatandaşı bilinçlendirdi.

 

“155’İ ARAYINIZ”

Hırsızlığa karşı dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında açıklama yapan yetkililer “ Özellikle dolmuş, otobüs, Pazar yerleri, alışveriş merkezleri hastane gibi kalabalık halka açık yerlerde yankesicilere karşı dikkatli olunuz. Ceplerinizi zaman zaman kontrol ediniz. Yolda yürürken kavga ederek size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Eğer şahıslar ısrarla üzerinize geliyor ise cüzdanınızı muhafaza ederek, dikkatinizi dağıtmalarına izin vermeyiniz. Evinize ve işyerinize yeni taşındıysanız kapı kilitlerinizi mutlaka değiştiriniz. Yankesici ve kapkaççıların özellikle yaşlı ve bayanları tercih ettiğini unutmayınız. Bankamatiklerde işlem yaparken şifrenizi kimseye söylemeyiniz ve göstermeyiniz. İnternet üzerinden yapacağınız alışverişlerde sitenin güvenli olduğundan emin olunuz. Aracınızı satın almak isteyen tanımadığınız kişilerin aracınızla deneme sürüşü yapmalarına izin vermeyiniz. Böyle konularda ise hemen 155’i arayınız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10