Çorlu'da kurbanlıklar satışa sunuldu

Büyükbaş kurbanlık hayvanlar 22 Eylül 2014 tarihinde Çorlu Belediyesi tarafından kurulan canlı hayvan pazarında satılmaya başlandı. Koyun – keçi türü hayvanların satışı ise 30 Eylül 2014

Çorlu 22.09.2014 15:18:00 0
Çorlu

“3 BİN CİVARINDA KAPASİTE PLANLANIYOR”

Sağlık İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Çorlu’da uygulanacak kurban hizmetleri kapsamında belediyenin kurduğu canlı hayvan pazarı ve kurbanlık hayvan satış yerleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurbanlık hayvan satış yerleri insan, çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan refahı gözetilerek düzenlendiğini belirten Avcı, 25 adet çadırda 500 civarında sığır cinsi hayvan kaydı yapıldığı, koyun ve keçi türünde ise 3 bin civarında kapasite planlandığını söyledi.

 

“KÜPELENMİŞ OLMASI GEREKİYOR”

Canlı hayvan pazarında satışa sunulacak kurbanlık hayvanların, Sığır/Koyun Ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili Ve İzlenmesi Yönetmeliği”ndeki normlar (pasaport, küpelenmiş olma ve aşı kayıtları) hassasiyetle arandığı ve gebelik kontrolleri yapılıp veteriner sağlık raporları / nakil belgeleri ile kayıt altına alındığını ifade etti. Ayrıca yapılacak denetimlerde kaçak yollardan getirildiği tespit edilen hayvanlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuatlar gereği, cezai müeyyideler uygulanacağını ve bu mevzuatlara aykırı hayvan satışlarına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.

 

“HASSASİYET GÖSTERSİNLER”

Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemizin canlı hayvan pazarında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra hayvanların bulunduğu ortamların kapsamlı bir şekilde dezenfekte edilmiş, vatandaşların sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbirler alınmıştır. Kurbanlık hayvanların satın alımı işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hayvanlardaki hastalık riskine karşı kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları kesinlikle almamaları, hayvanların pasaport bilgilerini incelemeleri ve damızlık değeri yüksek hayvanları da tercih etmemeleri hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri gerekiyor” dedi.

 

Haber Merkezi  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10