Tuna, "Bu yıl 34 Kuran kursu açtık"

Kuran Kurslarının yeni eğitim yılı açılış töreni Çerkezköy Bahçeli camii Kuran Kursunda yapıldı.

Çerkezköy 22.09.2014 16:29:00 0
Tuna,

AÇILIŞ YAPILDI

Kuran Kursları’nın  Tekirdağ’daki yeni eğitim yılının açılış töreni Çerkezköy’de Bahçeli camii Kuran Kursunda dün saat 14.00’te Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından yapıldı.Törende Tekirdağ İl müftüleri de yer aldı. Tören Saygı duruşu ve ardından İstiklal marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende ilk konuşmayı Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna yaptı. Müftü Tuna, “Öncelikle yeni öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu gün bizlerle birlikte olduğu için İl Müftümüze teşekkür ediyorum. Özellikle yeni eğitim yılının burada yapmamızın en önemlisi de bu kursumuzun faal bir kurs olması nedeniyle açılış törenini burada yapıyoruz.Bu kurslarımızda görev alan ablalarımıza ve hocalarımıza özverili çalışmaları nedeniylede onlara da teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum” dedi.

 

“34’E ÇIKARDIK”

Tuna yapılan çalışmalar neticesinde ilçe merkezinde yer alan kursları çoğalttıklarını kaydederek “Bu yıl kurs sayımızı 34’e çıkardık. Geçen yıla göre yedi kurs fazla açtık.C ve D grubu olarak da açtığımız kurslarımızda 6 yaş ile 4-6 yaş grubundaki çocuklarımızda öğrenim görecek.Diğer kurlarımızda da yetişkinlerimiz öğrenim görecek.Kuran-ı Kerim bizlere dünyamızı açan ve aydınlatan,yolumuzu gösterendir.Bu nedenle tüm halkımızdan kuran kurslarımıza destek vermelerini istiyoruz.”dedi. Müftü Tuna yeni öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle konuşmasını bitirdi. Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna’nın konuşmasının ardından Bahçeli camii Kuran Kursu hocası Emine Güngör’de Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in yeni kuran kurları öğretim yılı haftası nedeniyle yayımladığı mesajı okudu.

 

“KUR’AN İLE AYDINLANIYORUZ”

Programda daha sonra İl Müftüsü Mahmut Gürlen konuşmasını gerçekleştirdi. Gürlen konuşmasında “ Bu gün Çerkezköy’de il genelinde Kur’an kurslarının yeni öğretim yılı açılışını sizlerle birlikte yapıyoruz. Bu kurslara Kuran kavramı ile aydınlanmaya gelenleri rabbim aydınlatmayı nasip etsin. Bu gün bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olan basın mensuplarımızın da bu aydınlatmada katkıları olduğu için onlara da teşekkür ediyorum. Yaratan Rabbim oku,besmeleyle başlayan her iş neticelenir.Besmelesiz iş neticelenmez buyurmuştur. Rabbimin adıyla oku ve onun adıyla okursan bütün insanlığa ilim tahsis edersin. Bir insan besmeleyle medeniyetler kurar. Ama dediğim gibi besmelesiz hiçbir iş netice vermez. Rabbim, “Namaz kıl. İnsanları aydınlatmaya ve doğruya yönelt.”diyor. Bu nedenle bilgiyi maneviyatla  birleştirmek gerekiyor. Kur’an her zaman aydınlığın ve doğrunun yanında ve yol göstericidir. Bu vesileyle  yeni öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.

 

AÇILIŞI GÜRLEN,  TUNA VE GÜNGÖR BİRLİKTE YAPTI

Yapılan konuşmaların ardından Kur’an Kursları yeni öğretim yılı Bahçeli camii Kur’an kursu’nda kurdele kesimi ile yapılarak başladı. Kurdelayı Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen,Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna ve Bahçeli Camii Kur’an Kursu hocası Emine Güngör birlikte kesti.Bu yol bahçeli camii Kur’an Kursunda toplam 100 öğrencinin öğrenim göreceği de belirtildi.

 

Haber/Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10