1.Amatör Lig'de ilk hafta tamamlandı

1.Amatör Küme A ve B Grubu birinci hafta karşılaşmaları sonucunda A Grubu'nda Yüzüncü Yılspor'u 9-2 mağlup eden Kaptan Barbarosspor, B Grubu'nda ise deplasmanda Ergene Gücü Ulaşspor'u 1

23.09.2014 13:22:00 0
1.Amatör Lig

B Grubu’nda mücadele eden temsilcilerimizden Çerkezköy 1923 Gençlikspor deplasmanda Ahımehmet Gençlikspor’u 3-2 mağlup ederek sezona galibiyet ile başlayan taraf oldu. Fevzipaşaspor ile Küçükyoncalıspor arasında oynanacak olan karşılaşma ise ileriki tarihe ertelendi.1.Amatör Küme A ve B Grubu’nda 1.hafta karşılaşmaları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

 

ÇERKEZKÖY 1923 GENÇLİKSPOR ÜÇ PUAN İLE BAŞLADI

B Grubu’nda bulunan temsilcilerimizden Çerkezköy 1923 Gençlikspor deplasmanda Ahımehmet Gençlikspor’a konuk oldu. Pazar günü oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibi karşısında öne geçen temsilcimiz ilerleyen bölümlerde rakibinin golüne engel olamadı. Kalan dakikalarda rakibi karşısında tekrar öne geçen ve üstünlüğünü maçın sonuna kadar sürdüren temsilcimiz Çerkezköy 1923 Gençlikspor karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak haftaya üç puan ile başlamış oldu.

 

İLK GOL ERKEN GELDİ

Haftanın en önemli karşılaşmasında ise Ergene Gücü Ulaşspor ile Saray Belediyespor karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya etkili başlayan Saray Belediyespor karşılaşmanın dördüncü dakikasında kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Erken gelen golün şokunu üzerinden atmaya çalışan ev sahibi ekip Saray Belediyespor kalesine yüklenirken, kaptırılan topun ardından kontra atakta kalesinde ikinci golü gördü. Golün ardından Ergene Gücü Ulaşspor karşılaşmayı bırakmadı. Atılan ara pasına hareketlenen tecrübeli golücü Tanju topu ağlara gönderdi. Gülün ardından Ulaşspor’un maça tutunması beklenirken, Selçuk ve Ahmet Can ile beraberlik fırsatı yakalayan ev sahibi ekip bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

 

GÜCÜNÜ RAKİPLERİNE GÖSTERDİ

Ergene Ulaşspor’un acemice yapılan defans hatalarına, kaleci Hüseyin’in da ayak uydurması sonucu Saray Belediyespor arka arkaya goller bularak 5-1’lik üstünlük yakaladı. Karşılaşmanın ikinci devresine moralli başlayan Saray Belediyespor adeta Ergene Ulaşspor’a top göstermedi. Rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koyan konuk ekip arka arkaya goller bularak karşılaşmadan da 12-1’lik galibiyet çıkardı. Lige iyi başlayan Saray Belediyespor bu sezon şampiyonluğu ne kadar istediğini de rakiplerine hissettirmeyi başardı.

 

ÇUKURYURTSPOR TEK GOLLE KAZANDI

B Grubu’nda haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Çukuryurtspor evinde Vakıflar Güvenspor’u konuk etti. Karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı ataklarla geçilirken, ilerleyen bölümlere doğru taraftarının desteğini arkasına alan Çukuryurtspor bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle mağlup duruma düşen Vakıflar Güvenspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Çukuryurtspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

KAPTAN BARBAROSSPOR DOKUZ GOLLE KAZANDI

A Grubunda’da da hafta sonunda beş karşılaşma oynandı. Pazar günü 13 Kasım Sahası’nda oynanan karşılaşmada Kaptan Barbarosspor ile 100.Yılspor karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz yıl 2.Amatör Ligden şampiyon olarak çıkan Kaptan Barbarosspor 100.Yılspor engelini de zorlanmadan geçti. Rakip filelere dokuz gol atma başarısı gösteren Kaptan Barbarosspor A Grubu’nda da ilk hafta liderlik koltuğuna oturmuş oldu.

 

TEKİRDAĞ KARTALSPOR KAÇAMADI

A Grubu’nda Pazar günü saat 16.00’da Akçeşmespor ile Büyükçınarlıspor mücadelesi oynandı. Karşılaşmadan gol sesi çıkmazken, futbol olarak da futbol severleri tatmin etmedi. Her iki takımda lige de birer puan ile başlamış oldu. A Grubu’nda 13 Kasım Sahası’nda oynanan Tekirdağ Kartalspor ile Kumbağspor arasında oynanan karşılaşma ise nefesleri kesti. 26’ıncı dakikada yenik duruma düşen Tekirdağ Kartalspor maçı ilk yarıda lehine çevirmeye başardı. 31.dakikada Emre Karanfil’in golü ile durumu eşitleyen Tekirdağ Kartalspor 34.dakika da Murat’ın ayağından bulduğu golle skoru 2-1 yaptı. Karşılaşmanın ikinci devresinin ilerleyen bölümlerinde Tekirdağ Kartalspor’da Murat ve Seyfi kırmızı kart gördü. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Kumbağspor frikikten bir gol buldu. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 2-2 sonuçlandı.

 

BERABERLİK ÇIKTI

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Aşağısevindikspor ile Çiftlikönüspor karşı karşıya geldi. Karşılıklı geliştirilen ataklarla geçen ilk yarının ilerleyen bölümlerinde Çiftlikönüsopr Emir Atlı ile bulduğu golle ilk devreyi üstün tamamladı.  İkinci devrenin başlama düdüğü ile beraber rakibinin üstünde baskı kuran Aşağısevindikspor aradığı golü Hüseyin Keleş ile buldu. Kalan dakikalarda her iki takımın geliştirdiği ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada 1-1 sonuçlandı.

 

ŞARKÖY TEK GOLLE GÜLDÜ

A Grubu’nda şampiyonluk hesapları yapan Şarköyspor ise Aydoğdu Gençlikspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maça iyi başlayan ancak istediği golü bir türlü bulamayan Şarköyspor ikinci devre de sağlı sollu ataklarını sürdürdü. İlerleyen bölümlere doğru karşılaşmada golü bulan Şarköyspor karşılaşmadan da 1-0 galip ayrılarak lige de üç puan ile başlamış oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10