"Uyuşturucuyla mücadele çok daha güçlü hale getirilecek"

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, uyuşturucu ile mücadelenin bir bütün olduğunu ve bütünü oluşturan her parçanın güçlü olması gerektiğini söyledi.

Bölgede Gündem 25.09.2014 13:01:00 0

“KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINACAK”

Trakya Üniversitesi Balkan Onkoloji Hastanesi Radyoterapi Ünitesi’ne alınan ‘linak’ cihazı dolayısıyla düzenlenen törene katılan ve hastalarla sohbet eden Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin uyuşturucuyla mücadele ile ilgili sorularını yanıtladı. Müezzinoğlu, “Uyuşturucuya yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler çok daha güçlü hale getirilecek” ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu, uyuşturucuda sağlık sorunu hissedildiği andan itibaren vatandaşların yanında olabilmek ve o illetten kurtarabilmek için sağlık boyutunu güçlendirmek gerektiğine değinerek, şöyle devam etti: “Rehabilitasyon boyutunda da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kopukluk olmadan bir koordinasyon içerisinde götürmeyi planlıyoruz. Ama bir diğer taraftan da koruyucu ve önleyici tedbirleri çok daha güçlü hala getireceğiz. Bu bir bütün, tek parça değil. Bütünün tüm parçalarının güçlü olması gerekiyor ki biz başarıya ulaşabilelim. O nedenle yasal düzenlemeleri ile satıcılara yapılacak müdahale ve uygulanacak hukuki düzenlemeler ile bizim gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak için alabileceğimiz tedbirler, eğitim, bilinçlendirme aileyi, anneyi çok boyutlu bir hadise. Ama biz Sağlık Bakanlığı olarak Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ve Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) üzerinde çok daha yaygın ve geniş bir projeyi bir buçuk ay içerisinde tamamlayacağız. AMATEM ve ÇEMATEM'lerde artışı sağlayacağız. Önemli olan çok tedavi eden değil o noktaya vatandaşımızın ve gencimizin gelmeden korunabilmesini sağlamamız lazım” dedi.

Haber Merkezi 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10