Çerkezköy'ün hanım ablası Lalapaşa'nın hanımağası oldu

Çerkezköy kamuoyunda hanım ablalığı ile bilinen Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ eski milletvekili Kemalettin Nalcı'nın ablası Leyla Şener, Edirne Lalapaşa'da yapılan Yağlı Güreşler ağal?

Çerkezköy 25.09.2014 19:00:00 0
Çerkezköy

40 BİN TL VERDİ

Geçtiğimiz hafta sonu 18. Lalapaşa Yağlı Güreşleri, önce kıran kırana güreşlere ardından da iki erkek bir kadının ağalık ihalesindeki çekişmeli mücadelesine sahne oldu. Yağlı güreşlerde Faruk Akkoyun Başpehlivan olurken, güreşlerin ağalığını ise Çerkezköylü iş kadını Leyla Şener kazandı. Lalapaşa Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 18. Geleneksel Lalapaşa Yağlı Güreşleri Festivali önceki gün yapıldı. Kıran kırana mücadeleye ve çekişmeli ağalık ihalesine sahne olan güreşler büyük beğeni toplarken, güreş ağası Abdullah Demirkıran, esnaf Hasan Hüseyinca’nın katıldığı ağalık artırmasında 40 bin TL veren Çerkezköy’lü Leyla Şener ise Lalapaşa Güreş ağası oldu. Davul- zurna ekibi eşliğinde alanda selamlama turunun atan çiçeği burnunda hanım ağa güreşleri izlemeye gelenler tarafından ayakta alkışlanırken ağalık sonrası basın mensuplarına kısa bir değerlendirmede bulunan

 

 

DÜŞMANA KORKU DOSTA GÜVEN VEREN BİR SPOR

Şener, "Yağlı güreş, geleneksel Türk sporları içinde ön sıralarda yer alan bir spor dalıdır. Ata sporumuz Osmanlı’dan, Cumhuriyetle birlikte günümüze kadar yaş-atıla gelmiştir. İnanıyorum ki bu işe gönül vermiş beyler için ağalık son derece önemli ve heyecan verici bir iştir. Ben de toplumumuzun örf adet ve ananelerini bilen bir kardeşiniz olarak bu sorumluluk duygusu ile ağalık heyecanını yaşıyorum. Ata sporu güreşin yaşatılması ve her yaştan insana ulaşıp yaygınlaşması için elinden gelen her şeyi yapmaya yağlı güreşler sadece düşmana korku dosta güven veren bir Ata sporu değil aynı zamanda Türk'ün mertliğini, yiğitliğini, hoş görüsünü ve alın terini savaş meydanında olduğu gibi er meydanında da nasıl döküldüğünün nişanesidir” dedi.

SENEYE LALAPAŞA ER MEYDANINDA MİSAFİRLERİMİ AĞIRLAYACAĞIM

Leyla Şener, “Ben bir bayan olarak yakın ilgilerini hissettiğim güreş camiasının, Lalapaşa halkının teveccühleri ile inşallah bu sporun isimsiz kahramanları belediyemizle ve halkımızla beraber kol kola girerek, Türk misafir perverliği ve hanım ağalığa yakışır bir ev sahipliğinde seneye Lalapaşa er meydanında misafirlerimi ağırlayacağım. O günün heyecanını şimdiden hissettim” ifadelerini kullandı.

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10