Malkara Meclisi yoğun gündemle toplandı

Malkara Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Başkanlığında toplandı.

Malkara 28.09.2014 17:41:00 0
Malkara Meclisi yoğun gündemle toplandı

Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2. Birleşimine; Şehitlik Caddesi'nin Yayalaştırma Projesi videosunun gösterimi, Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un açılış konuşması, yoklama, saygı duruşu ve meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı. Gündemin 2. maddesinde yer alan Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda oy birliği ile onaylandı.

ŞOFÖRLÜK HİZMETİ KABUL EDİLDİ

Gündemin 3. maddesinde yer alan Zabıta Müdürlüğü’nün ‘Araç Tahsisi’ hakkındaki yazısı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda kabul edildi. Buna göre; ‘Cumhuriyet Savcılığı’nın iş ve işlemleri kapsamında kolluk görevlilerince muhtelif yerlere nakli için yakıt ve şoförlük hizmeti bedeli olan kilometre başına 0.70 kuruşun Savcılık tarafından karşılanmak üzere Malkara Belediyesi'nden dizel binek Renault Kango marka aracın ve şoförünün görevlendirilmesine’ oy birliği ile karar verildi.

KÜLTÜREL TESİS KOMİSYON KARARINA BIRAKILDI

Gündemin 4. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün ‘Plan Değişikliği Kültür Sarayı’ hakkındaki yazısı görüşülerek; Kültür Sarayı binasının zeminindeki oturmalardan dolayı kullanıma uygun olmaması, duvarlarında çatlakların olması, kullanımının risk arz etmesi ve binanın onarılmasının yeniden inşaa edilmesinden daha büyük maliyetlere sebep olacağı için, ayrıca Malkara Belediyesi olarak sağlanacak kültürel hizmetlerin artması sebebi ile bir önceki imar planına göre kaybolan inşaat alanına ilişkin düzenlemenin yapılması adına emsal artışı ve kültürel tesis adasında plan değişikliği yapılması gerektiğinden dolayı konu İmar Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı.

TİP İMAR YÖNETMENLİĞİ GEÇERLİ HÜKMÜ EKLENDİ

Gündemin 5. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Plan Değişikliği – Plan Notu Ekleri hakkındaki yazısı görüşüldü. Buna göre; 07.02.2014 tarihli 22 Sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylanan imar planı plan hükümleri açısından incelendiğinde, plan hükümlerinin yetersiz olmasından dolayı uygulamada karşılaşılan problemlerin giderilmesi açısından “İmar planı ve imar plan notlarını yer almayan ifadelerde- Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği geçerlidir” hükmünün eklenmesi gerektiğinden dolayı yapılacak plan değişikliği İmar Komisyonu’nun aldığı karar ile onanması oy birliği ile karar verildi.

TAŞINMAZLAR İÇİN KOMİSYON KARARI KABUL EDİLDİ

Gündemin 6. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün Plan Değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek karara bağlandı. Yapılan görüşmelerde, Gazibey Mahallesi, Ağırbağ Mevkii, tapuda ada: 206, parsel: 16=173,60 m? yeşil alan, parsel: 17=212.61 m? yeşil alan, parsel: 15=304,82 m? arsa niteliğindeki, Malkara Belediyesi adına kayıtlı taşınmazlar 30 500-30 700 enlem, 30 400-30 500 boylam koordinatları arasında 07.02.2014 tarihli ve 22 sayılı Belediye Meclis Kararı ile onaylı uygulama imar planına göre ise sosyal tesis alanına ve yola isabet ettiğinden dolayı ifade edilen alanın kuzeyinde yer alan yaklaşık 67m?'lik alanın otopark alanı olarak düzenlenmesi koşulu ile imar planı değişikliği yapılması talebi İmar Komisyonu’nun aldığı karar doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

Haber Merkezi

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10