Kurban satışları tatmin etmiyor

Edirne'de kurbanlıkların satışına başlandı. Büyükbaş kurbanlıkların bu yılki fiyatları 2 bin TL ile 10 bin TL arasında değişirken, küçükbaş kurbanlıkların fiyatları ise 350 TL ile bin

29.09.2014 13:28:00 0
Kurban satışları tatmin etmiyor

BU YIL KURBANLIK SAYISI AZ

Edirne’ye bağlı Abdurrahman Mahallesi'nde, hem kurban satışı hem de kesim yaptıklarını belirten Zeki Koka, tüm hayvanları doğal ortamda veteriner kontrolünde baktıklarını kaydetti. Açıklanan baskül fiyatlarından memnun olmadıklarını belirten Koka, bu yıl kurbanlıkların az olduğunu, vatandaşın bir an önce kurbanlarını almaları gerektiğini dile getirdi.

MALİYETLER YÜKSEK

Kurbanlıkları yetiştirirken, maliyetlerin yüksek, ama baskül fiyatlarının düşük olduğunu söyleyen Koka, "Maliyetine kurbanlık satıyoruz. Pek kazancımız olmuyor. Yani baskül fiyatlarının yeterli olacağını düşünmüyorum. 55 lira bir torba yem, 20 lira bir balya yonca, bir de bunun çoban masrafı var. 12,75 baskül fiyatı. Ben bunun üreticiye destek değil köstek olduğunu düşünüyorum. Bu böyle iyi değil ama ne yapacaksınız, yine de bu mesleği sürdürmek zorundayız. Başka bir mesleğimiz yok. Kısacası satışlardan memnun değiliz" ifadelerini kullandı.

EN AZ 8 AYLIK OLMALI

Vatandaşın kurbanlıklarını alırken dikkat etmeleri gereken noktalara işaret eden Koka, "Kurban seçerken en az 7-8 aylık veya yaşını geçmiş olması gerekiyor, buna dikkat etsinler. Çok küçük kuzu kesilmez en az annesinin boylarında olması lazım. Eti yerinde olsun, kör, topal olmasın vatandaş bunlara dikkat etsin. Ayrıca bu sene kurbanlık biraz kıt gözüküyor, vatandaşların elini biraz çabuk tutması lazım diye düşünüyorum. Mesela Kurban'a 1 hafta kaldı, daha belki 10 tane kurban satamadık" dedi.

Haber Merkezi 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10