Zümbül: Kurban derileri için mutlaka makbuz alınız

Türk hava Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Mustafa Zümbül, vatandaşların kurban bayramında THK bağışlayacakları kurban deri için bağı sırasında görevlilerden mutlaka bağışladıklar?

Çerkezköy 29.09.2014 16:16:00 0
Zümbül: Kurban derileri için mutlaka makbuz alınız

“HAZIRLIKLARI TAMAMLADIK”

Türk hava Kurumu Çerkezköy şube Başkanı Mustafa Zümbül, Kurban Bayramı’nda vatandaşların Türk Hava Kurumuna küçük baş ve büyük baş Kurban derilerinin bağışlarını almak için şube olarak hazırlıkların tamamlandığını kaydederek “ Türk hava Kurumu kurban derilerini her yıl olduğu gibi bu yılda şu esaslara göre alacak. Çerkezköy ve Kapaklı Belediyelerimizin kurumumuza tahsis etmiş olduğu araçlarda THK tanıtışı afişleriyle birlikte ve kolluk görevlileri eşliğinde kurumumuz görevlileri iş başında olacak. Her iki ilçe merkezimizde de kurban derilerinin toplama merkezi oluşturulacak ve kurban derileri makbuz karşılığı alınacaktır. Toplama merkezi Çerkezköy İlçe Merkezinde Atatürk heykeli karşısındaki taksi durağı yanında stant oluşturulacak. Kapaklı İlçe merkezinde de Belediye önündeki Atatürk heykeli yanındaki boş alana kurban toplama merkezi standı oluşturacağız. Kurban toplama Merkezlerimizde de THK tanıtıcı afişleri yer alacak” dedi.

“TELEFON İLE ULAŞSINLAR”

Kurban kesiminin ardından kurban derilerini Türk Hava Kurumuna bağışlayacak olan vatandaşların telefonla ulaşmasını isteyen Zümbül “ Vatandaşların 726 62 93 nolu THK Şube Telefonu ile Şube Başkanının 0532 357 67 77 Nolu cep telefonunu arayarak adreslerini bildirmek suretiyle THK görevlileri kurban derilerini vatandaşların bulunduğu yerden alacaklar. Telefonla irtibata geçecek vatandaşlarımız adres ve kesim yerlerini bize mutlaka bildirmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız telefonla bizlere ulaştığında görevlilerimiz o adrese yönlendirilecek”diye konuştu.

“İHALE İLE BELİRLENDİ”

Deri fiyatlarının ihale sonucu belirlendiğini kaydeden Zümbül “ Türk Hava Kurumu kurban derileri için bölgemizde yapılan ihale sonucunda sığır derisi kilogramı 3 lira 45 kuruş, koyun kurban derisi adet olarak 9 lira 20 kuruş,keçi adeti 6 lira 60 kuruş olarak fiyatları tespit edilmiştir. Vatandaşlarımız THK bağışlayacakları kurban derilerinin makbuzlarını derinin cinsine göre talep etsinler. Türk Hava Kurumu her zaman kurban derilerini bağışlayan halkımızın bu bayramda da THK tercih edeceklerine inanıyoruz” dedi.

“GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK”

Vatandaşların kurban derilerine THK’ya bağışlaması ile birlikte Türkiye’de ki havacılığın daha da gelişeceğini kaydeden Zümbül “ Özellikle vatandaşlarımızın THK bağışlayacakları kurban derileri havacılığımızın daha da gelişmesine hizmet edecekleri gibi pilotlarımızın da göklerdeki yerini çok daha fazla almalarını sağlayacaktır. THK bağışlanan bu kurban derilerinin gelirleriyle yangın söndürme uçakları almakta ve bu yönde de ülkemizin önde gelen yangın sıkıntılarına çözüm bulmaktadır. THK ayrıca kurban derilerinin gelirleriyle şehit ve gazi çocuklarına ücretsiz eğitim vermektedir. Halkımızın THK yapacağı kurban derisi bağışlarıyla katkısı ülkemizde büyük güç katmakta olduğu bilinmelidir. Bu vesileyle THK katkı sağlayan ve sağlayacak olan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor hayırlara vesile olması temennisiyle kurban bayramını kutluyor saygılar sunuyorum” dedi.

Haber/ Neşat KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10