Öztrak: Enerji zamları kötü yönetimin faturası

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, DEİK'e atanan yönetimin Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeyi çokbaşlı bir yönetime götürdüklerini gösterdiğini be

Tekirdağ 30.09.2014 16:58:00 0
 Öztrak: Enerji zamları kötü yönetimin faturası

Çerkezköy Haber- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak elektrik ve doğal zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“CİDDİ BİR ZAM DALGASI” 

Öztrak, yüzde 9’luk elektrik ve doğalgaz zammının yönetimdeki bu dağınıklığın vatandaşa faturası olduğunu belirterek, “Yapılan son zam, yıllık enflasyonu doğrudan 0,50 puan artıracak, yılsonunda enflasyonu çift hanelere taşıyacaktır. En temel girdi olan enerjiye yapılan bu zamlarla önümüzdeki dönemde iğneden ipliğe ciddi bir zam dalgası gelmesi olasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 “DEİK OPERASYONU KURUMU CUMHURBAŞKANLIĞINA BAĞLAMAK İÇİN YAPILMIŞ”

Öztrak, bir gece yarısı torba yasayla Hükümet’e bağlanan DEİK’in yeni yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden seçildiğine dikkat çektiği açıklamasında şunları belirtti: “DEİK’in yönetimine getirilen Cumhurbaşkanına yakın isimler, Kurul’un devletleştirilme gerekçesini açıkça ortaya koymaktadır. Belli çevrelere rant kapısı olacak şekilde yeniden yapılandırılan DEİK’in yönetimine yandaş, saymanlığına mahdum ve kerimelere eğitim bursu veren ‘yakın arkadaş’ atanarak DEİK, Ekonomi Bakanlığı aracılığıyla Cumhurbaşkanlığına bağlanmıştır.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu’na ‘Dış ilişkiler benim, içerisi senin’ diyerek yaptığı iş bölümü, kabineyi Başbakana bağlı bakanlar ve Cumhurbaşkanı’na bağlı bakanlar şeklinde ikiye bölmektedir”dedi.

“ÇOKBAŞLI YAPI TÜRKİYE İÇİN RİSKLERİ ARTIRIYOR”

Öztrak “Fren-gaz tartışmalarıyla başlayan çok başlı yapı ekonomide ciddi bir koordinasyon sorunu yaratmıştır. Dünyada sermayenin azaldığı, artık paranın nereye gideceğini ülkelerin izlediği doğru politikaların belirlediği yeni dönemde, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı çok başlılığın ve keyfi yönetimin bedeli tüm vatandaşlarımıza ciro edilecektir” diye konuştu.

 “ENERJİ ZAMLARI KÖTÜ YÖNETİMİN FATURASI” 

Nitekim son yüzde 9’luk doğalgaz ve elektrik zamları iktidarın ekonomiyi ‘yönetememe’ sorununun bir sonucudur. 2013 yılının Mayıs ayında FED’in ucuz para dönemini sonlandıracağını açıklamasıyla birlikte, Türkiye dünyanın en kırılgan 5 ekonomisi arasına girmiştir. Bunun arkasında ülkeyi yüksek cari açığa, sıcak paraya ve dış borca mahkum eden AKP hükümetlerinin yanlış ekonomi politikalarıyla, hukukun üstünlüğünü, kurallı ekonomiyi ve bağımsız kurumları yıpratan yönetim anlayışı yatmaktadır. Bunun sonucunda da geçtiğimiz yılın Mayıs ayından itibaren TL, dolar ve diğer para birimleri karşısında bize benzeyen ekonomilerin birçoğunun paralarından daha fazla değer yitirmiştir. İşte bu ayrışmanın faturası yüzde 9 gibi olağanüstü yüksek elektrik ve doğalgaz zammı şeklinde millete çıkmıştır”dedi.

 “ENFLASYONU ÇİFT HANEYE TAŞIYACAK”

Öztrak “ Artan enerji maliyetlerine rağmen seçimler nedeniyle fiyat ayarlamalarının uzunca bir süre yapılmaması zam oranını artırmıştır. Yapılan son zam, yıllık enflasyonu doğrudan 0,50 puan artıracak, yılsonunda da enflasyonu çift hanelere taşıyacaktır. Enerji fiyatlarındaki bu artışlar, önümüzdeki dönemde iğneden ipliğe ciddi bir zam furyasına neden olacak, bu da başta dar gelirli ailelerimiz olmak üzere sayısı 3 milyonu aşan ve bu yıl enflasyon farkı almayacak memurlarımızı enflasyonun altında ezecektir.  Ekonominin “İçeride ben, dışarıda sen” gibi bir çift başlılık anlayışıyla yönetilmesinin vatandaşa faturasının her gün biraz daha ağırlaşacağını hatırlatıyor, buna bir an önce son verilmesi konusunda Hükümeti uyarıyorum” dedi.

Haber Merkezi  

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10