Sağlık Bakanı'ndan öğrencilere ağız ve diş sağlığı seti

Sağlık Bakanlığı, ağız ve diş sağlığı bilincini kazandırmak için kolları sıvadı! Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 'Günde 2 kez 2 dakika' sloganıyla başlatılan kamp

Bölgede Gündem 1.10.2014 17:26:00 0
Sağlık Bakanı

ÖĞRENCİLERE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI SETİ

Topluma diş sağlığı bilinci kazandırmak için başlatılan kampanya kapsamında ilk olarak 5 milyon 650 bin öğrenciye diş fırçası ve diş macununu dağıtılacağı belirtildi. Kampanya ‘Günde 2 kez 2 dakika’ sloganıyla Başkent Ankara'dan başlatıldı. Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu Batıkent Refika Aksoy İlköğretim Okulu öğrencilerine içinde diş fırçası ve diş macunu bulunan ağız ve diş sağlığı seti dağıttı.

GÜNDE İKİ KEZ İKİ DAKİKA

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu şöyle dedi: “Sağlıklı bir beslenmeyi, hareketli yaşamı önemsiyoruz. Ağız diş sağlığında da sağlıklı çürümemiş ve çekilmemiş dişleri önemsiyoruz. 2013 yılında ağız ve diş sağlığı polikliniklerimize başvuran hasta sayısı 23 milyondan fazla. 0-18 yaş arası hasta sayımız 5 milyonun üzerinde. Biz 0-18 yaş grubundaki tüm çocuklarımızı, ağız ve diş sağlığını kontrol eden, hastalanmadan takiplerini yaptıracak bilince ulaştırmak istiyoruz. Başlatılan bu kampanyanın temel amacı da budur. 2002 yılında bin 475 olan ünite sayımızı 7 bin 500’lere çıkardık. Burada arzu ettiğimiz olabildiğince erken yakalamak ve olabildiğince sağlıklı ağızlar, sağlıklı dişler, sağlıklı beslenme ile geleceğimizi çok daha sağlıklı bir şekilde planlayabilmek. Gençler, anne-baba ve ailelerinize bugün Sağlık Bakanı, okul müdürü ve sınıf öğretmenimiz bize şu cümleyi söyledi diye mutlaka ifade edin "günde 2 defa en az 2 dakika."

Diş sağlığı seti dağıtım töreninde uzman diş hekimi tarafından öğrencilere, uygulamalı olarak doğru diş fırçalama eğitimi verildi. Tören sonrasında,  81 ilde öğrencilere uygulamalı eğitim verilecek olan ağız ve diş sağlığı gezici tarama TIR’ları  da yola çıktı.

Haber Merkezi

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10