Alevi Dedesi'nden 'Bayram' duyarlılığı

Son yıllarda ülkemizde Alevi-Sünni kavgası çıkarmaya çalışanlara inat, her fırsatta birlik beraberlik mesajları veren Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı ve Ehl-i Beyt Dergâhı Alevi Dedes

Çerkezköy 1.10.2014 20:17:00 0
Alevi Dedesi

Çerkezköy Haber - Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, dernek yönetiminden Nurdoğan Yılmaz, Serhan Sarı, Özkan Kurban ve Musa Sarı ile birlikte Bağlık Mahallesi’ndeki ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlara bayram öncesi giysi yardımında bulundu.

 

 

GİYSİLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI

Giysi yardımı sırasında ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlar kendilerine uygun bir kıyafet alabilmek için bir ara izdihama neden oldu. Bu şekilde giysi dağıtımının zor olacağını belirten Roman Dernek Başkanı Okan Sevgin, dağıtımın dernekte yapılmasını önerdi. Giysiler, Romanlar Derneği binasında izdihama mahal verilmeden dağıtıldı. Bayram öncesi Ehl-i Beyt Dergahı tarafından yapılan giysi yardımından memnun olduklarını belirten Roman vatandaşlar, Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe ve yönetimine teşekkür ettiler.

 

 

ONLAR DA BİZİM KARDEŞLERİMİZ

Alevi Dedesi Boztepe, “Bugün biz Müslümanların unuttuğu bir sünneti yerine getirmek için buraya geldik. Toplam bin kişilik kadın, erkek ve çoçuk giysisini Kurban Bayramı öncesi ihtiyaç sahiplerine dağıttık. İslam’ın en büyük sünnetilerinden biri olan hediye verme sünnetini bugün hayata geçirmek için buradayız. Bağlık Mahallemizde yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi Roman kardeşlerimize bu yıl dergah olarak Kurban Bayramı hediyesini giysi şeklinde vermeyi uygun bulduk. Cenab-ı Allah bayramlarını kabul etsin. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Onlara yapılacak her türlü yardım topluma yapılmış bir yardımın parçasıdır” diye konuştu.

 

ROMAN VATANDAŞLARIMIZ TOPLUMA KAZANDIRILSIN

Giysi yardımında bulunan Ehl-i Beyt Dergahı’na teşekür eden Çerkezköy Romenler ve Müzisyenler Dernek Başkanı Okan Sevgin, “Mahallemizde ihtiyaç sahibi olanlar çoğunlukta. İşsizlik deseniz had safhadadır. Buradaki Roman vatandaşlarımızın iş sahibi olmaları için İş-Kur’la, Belediyemizle görüşmeler yaptım.  Dernek başkanı olarak bu konuda üzerime düşen görevi yapmaya çalışıyorum. Büyüklerimiz sesimize kulak versin. İşsiz olan kardeşlerimize iş imkanı sağlasınlar. Seçim zamanı Başakn adayları mahallemize gelerek birçok vaatte bulundular. Ancak seçim bitince yine eski tas eski hamam. Bu mahallede okula gitmeyen çoçuk sayısı da çok fazla. Onların okula gitmelerini sağlamamız lazım” dedi.

 

DÖRT YOL AĞZINA GÖBEK YAPILSIN

Geçtiğimiz günlerde Kent Konseyi üyelerinin Bağlık Mahallesi’nde eğitim ile ilgili bazı ailelerle görüştüğünü anımsatan Sevgin, “Derneğimize gelerek bizden yardım talep etselerdi daha doğru olurdu. Kendilerine yardımcı olurduk. Nihayetinde okula gidecek olanlar bizlerin çocuklarıdır. Onların eğitim almalarını sağlamamız hepimizin görevidir” dedi. Mahallelerinde dört yol kavşağına bir göbek yapılmasını istediklerini söyleyen Sevgin, “Araçlar meydana hızlı giriş yaptıklarından her an bir facia yaşanacak gibi oluyor. Sorumlusu kim olacak? Canlar yanmadan bu göbek bir an önce yapılsın. Ayrıca mahallemizdeki yollara hız kesiciler de yapılmalıdır” dedi.

 

 İSTİŞARE KURULUMUZDA TALEPLERİNİZİ İLETECEĞİZ

Seyyid Sinan Boztepe, İlçe Müftülüğü’nün İstişare Kurulu üyesi olduğunu ve Okan Sevgi’nin mahallede yapılmasını istediği göbek, hız kesici ve Roman vatandaşların iş sahibi olmaları konusundaki taleplerini bayram sonrası yapılacak olan İlçe Müftülüğü İstişare Kurulu Toplantısı’nda dile getirerek ileteceğini ve bu sorunların öncelikle çözümlenmesi için konunun takipçisi olacağını söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10