Kurban satıcıları satışlardan memnun

Çerkezköy'de kurulan kurban pazarında kurbanlık satışı yapan hayvan üreticileri bu yıl kurban satışlarından memnun olduklarını söylediler.

Çerkezköy 2.10.2014 14:05:00 0
Kurban satıcıları satışlardan memnun

“BU YIL SATIŞLARIMIZ İYİ “

Her yıl olduğu gibi bu yılda Bağlık Mahallesi Narin Cadddesi yanında  kurulan kurban satış pazarında büyük baş ve küçük baş kurban satışı yapan hayvan üreticileri önceki yıla göre bu yıl kurban satışlarından çok memnun olduklarını belirttiler. Satıcılar, “Geçen yıllara göre bu yıl vatandaşların kurbana olan aşırı talepleri karşısında satışlarımız çok iyi oldu. Şu anda bir çoğumuzun elinde satacak hayvan kalmadı. Kalanların ellerindekilerde arife günü biter” dedi.

“BU YIL KURBANLIKLARIN HEPSİ TRAKYA BÖLGESİNDEN”

Kurban satıcıları önceki yıllarda Trakya dışındaki illerden de kurban satışı için gelenlerin olduğunu ancak bu yıl dışarıdan gelen olmamasının kendileri içinde bir kazanç olduğunu kaydettiler. Satıcılar, “Bu yıl Çerkezköy kurban pazarında satışa çıkardığımız büyük baş ve küçük baş kurbanlıkların tamamı Çerkezköy, Kırklareli, Lüleburgaz, Pınarhisar,Babaeski,Tekirdağ,Çorlu ve Edirne’den .Tamamı Trakya bölgesinde ki hayvan yetiştiricilerinin  hayvanlardır.Üstelik bu yıl kurbanlıkların çok daha besili olması nedeniylede et oranları yüksektir.”diye konuştular.

“KURBANLIKLAR 350-10 BİN TL ARASINDA DEĞİŞEN FİYATLARLA ALICI BULDU” 

Kurban satıcıları, bu yıl satışa çıkardıkları küçükbaş kurbanlıkların  kilolarına göre 350 TL ile 600 TL arasında  satıldığını büyükbaş kurbanlıkların ise 6 bin TL ile 10 Bin TL arasında değişen fiyatlarla satıldığını belirttiler. Satıcılar bu yıl kurbanlık alanların  kurbanlardan çok daha fazla et elde edeceklerini  söylediler.

KURBAN PAZARINA SEYYAR TUVALET YAPILMAMASINDAN YAKINDILAR

Kurban satıcıları, belediyenin kurban pazarına su verdiğini ancak kendi ihtiyaçlarını giderecek bir seyyar tuvalet yapılmamasından şikayetçi olduklarını da dile getirdiler. Satıcılar, “Bizlere hayvanlarımızın su ihtiyacı için belediye su verdi. Ancak önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda belediye kendi ihtiyacımızı giderecek bir seyyar tuvalet yapmadı ve bu konuda sıkıntı çekiyoruz. Kurban pazarı yanında cami olmasa ihtiyaçlarımızı karşılayamayacağız. Tuvalet ihtiyacımızı gidermek için devamlı camiye gitmekten de çekinir olduk. İnsan zorda kalınca ne yapsın. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu ihtiyacımız karşılanır umudundayız” dediler.

Haber/Neşat KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10