"Toplu taşımacılığı masaya yatırdık"

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından oda lokalinde düzenlenen bayramlaşma programına ilgi yoğun oldu. Oda Başkanı Yaşar Kuş, davetlileri yönetim kurulu üyeleri ile birlikte karşı

Çerkezköy 7.10.2014 16:21:00 0

KATILIM YOĞUN OLDU

Bayramlaşma programına Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş ve yönetim kurulu üyeleri, UKOME Daire Başkanı M.Zeki Gürcün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar ve ilçe yönetimi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ve ilçe yönetimi,  Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, SP 30 Mart yerel Seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkan Adayı  Erol Kaya, Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası eski Başkanlarından Cemalettin Köse, Akarsu Birlik Minibüsleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Öztürk, eski başkan Mustafa As, Çerkezköy Servis Araç Sahipleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu ve dernek yönetimi  ile çok sayıda şoför esnafı katıldı.

 

PARTİ BAŞKANLARI DA KATILDI

Bayramlaşma programında konuşan Yaşar Kuş, herkesin bayramını kutladı. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar da şoför esnafı ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Programa katılan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel de tüm Çerkezköy halkının bayramını kutlarken, bu lokalin de şoför esnafına hayırlı olmasını temenni etti. Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon da “Bizim şoförlerimiz sağlam olursa milletimiz de sağlıklı olur” dedi. 

 

YENİ BAZI YÖNETMELİKLER HAZIRLADIK

Bayramlaşma programında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Kurulu(UKOME )Daire Başkanı M. Zeki Gürcün de, göreve atandığı günden bu yana yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bugüne kadar yeni bazı yönetmelikler hazırladıklarını ifade eden Gürcün, “Bunların dördü tamamlandı ve uygulamaya konuldu. Diğerleri üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Biz Şoför esnafımızın önünü açmak için çalışıyoruz” dedi.

 

ODA BAŞKANLARININ DA GÖRÜŞLERİNİ ALDIK

Önlerinde iki yol olduğunu ifade eden Gürcün “Ya uygulamaları yeniden düzenleyeceğiz ya da olduğu gibi devam ettireceğiz. Devamını sağlamak ileride çok büyük bir kargaşaya yol açacağından yeniden düzenlemenin en doğrusu olduğu için yeni düzenlemeye gidildi” dedi. Yeni düzenlemeler yapılırken tüm oda başkanlarının görüşünü aldıklarını ifade eden Gürcün, “Paydaşlarla bu konuları görüştük. Yönetmelik tek tek satır satır inceleniyor. S ve M plakaların yönetmeliği bitti diğerleri için ise çalışmalar devam ediyor” dedi.

 

ULAŞILMAYAN HAT KALMAYACAK

İl genelinde toplu taşımacılığın daha sağlıklı bir şekilde işlemesi için toplu taşımacılığı masaya yatırdıklarını ifade eden Gürcün “İl genelinde toplu taşımacılığın en iyi şekilde yapılması ve sıkıntı yaratmaması için gerekli düzenlemeler yapıldı. Yakında yeni uygulamayı ihaleye çıkaracağız. Hangi hatta kaç araç, kaç yolcu ve kaç durak var ise sayılar halinde veriler toplanacak ve il genelinde ulaşılmayan hat kalmayacak” dedi.

 

ÇAKIŞAN HATLAR ORTADAN KALKACAK

Çakışan hatların ortadan kalkacağını dile getiren Zeki Gürcün, minibüs ve otobüs duraklarının da yeniden belirleneceğini ifade etti. Küçük minibüslerin de bir araya gelmesi ve şirketleşmesi için çalışma yapacaklarını belirten Gürcün, “Her zaman sizin fazla para kazanması yönünde  hem de karmaşanın ortadan kalması yönünde iyi olacak” dedi.

 

Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10