Mazıcıoğlu: Ne aldanan ne de aldatan olacağız

Çerkezköylü sanayiciler ve iş adamları ile bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TMBB) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Ma

Çerkezköy 9.10.2014 19:16:00 0
Mazıcıoğlu: Ne aldanan ne de aldatan olacağız

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR İLÇESİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi yaptı. 2 yıl önce bu komisyonda göreve başladığını söyleyen Yemişçi, komisyonun sanayiciler için çok iyi çalışmalar yaptığını ve sanayicilerin çok daha iyi yerlere gelerek üretim kapasitelerini arttırmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Yemişçi, Çerkezköy’ün bir sanayi kenti olması nedeniyle ekonomik anlamda hem Tekirdağ hem de Türkiye’nin önemli bir ilçesi olduğunu dile getirdi.

 

24 SAAT GÖREVE HAZIRIM

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı AK Parti Gaziantep Milletvekili İbrahim Halil Mazıcıoğlu da Gaziantep milletvekili olduğunu fakat Türkiye’nin neresine yatırım yapılırsa 24 saat görevde olduğunu söyledi. Çerkezköy’de Koçak Farma’nın son günlerde yeni bir yatırım yaptığını söyleyen Mazıcıoğlu, “Burası 600 milyon dolarlık bir ihracat yapan fabrika olmasına rağmen tam bir buçuk yıl yatırım yapmak için izin çıkmasını bekledi. Bizim artık bunları aşmamız gerekiyor” dedi. 

 

 

SANAYİCİNİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Komisyon olarak TBMM dışında da çalıştıklarını dile getiren Mazıcıoğlu sanayicilerin her alandaki işlerini kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirtti. Sanayicilerin işinin gerçekten zor olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu “600 milyon dolarlık bir firma bir buçuk yılda izin almamalı daha kısa sürede almalı bunun çalışması içindeyiz. Sizler Türkiye’nin geleceği için gecenizi gündüzünüze katarak çalışıyorsunuz. Her biriniz kendi alanınızda başarılısınız. Koçak Farma da bunlardan biri” dedi.

 

SORUN VARSA ÇÖZÜMÜ DE VARDIR

Türkiye’nin kazancı için yatırım yapan sanayicilerin her zaman yanında olduklarını kaydeden Mazıcıoğlu “Biz Türkiye olarak yenilenebilir enerjide gerideyiz. Bu nedenle 2023 hedefimizi yakalamamız çok güç. Ne olursa olsun önünüze sorun çıktığında pes etmeyin. Bizimle devamlı irtibat halinde olun. Sorun ne ise çözümü de mutlaka vardır” dedi.

 

YENİLENEBİLİR ENERJİ KONUSUNDA DESTEK SÖZÜ

Yenilenebilir enerji üretimi konusunda da gerekli desteği vereceklerini söyleyen Mazıcıoğlu “Hepimiz sanayici ve üreticiyiz. Artık siyasette bir birimizi kandırma dönemi kapandı. Biz ne aldanan ne de aldatan olacağız” dedi. Fabrikalara kurulacak güneş enerjisi konusunda da konuşan Mazıcıoğlu “Fabrikanıza koyacağınız güneş enerjisinde çatıyı güneye bakan tarafa yapmak üzere koyacaksınız. Eğer başka yöne yaparsanız enerjiden istifade edemezsiniz. Bu nedenle burada kurulacak güneş enerjisi panelleri güneye bakmalı” uyarılarında bulundu.

 

 

SİZLER OLMAZSANIZ TÜRKİYE KÖTÜYE GİDER

Sanayicilerin ülkemiz için çok önemli olduğunu dile getiren Mazıcıoğlu “Sizler olmazsanız Türkiye iyiye değil kötüye gider. Sizler üretiyor ve adam çalıştırıyorsunuz. Bu da ülkede istihdamı sağlamaktık” dedi. Toplantıda konuşan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Taha Ülker de, Mazıcıoğlu’nun Ankara’da sanayiciyi savunan bir milletvekili olduğunu ifade etti. 

 

ÇÖZÜM İÇİN ÇABA SARF EDİYOR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Emre Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Gürdal Adal da Mazıcıoğlu’nun gerçekten sanayicilerin her alandaki sorunlarının çözümünde yardımcı olan bir olduğunu ifade etti. Tekstil sektörü olarak tehlikeli grupta yer aldıklarını fakat sonrasında çok tehlikeli gruba alındıklarını söyleyen Mazıcıoğlu, “Bu konuda gerekli çalışmaları yaptık.Özlem hanımla görüşmelerimiz oldu sonra Mazıcıoğlu ile konuyu görüştük ve yapılan bir dizi görüşmeler sonunda çok tehlikeli gruptan bir alt gruba yani tehlikeli gruba düştük” dedi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da her konuda kendilerini dinlediğini ve sorunların çözümü için çaba sarf ettiğini söyleyen Mazıcıoğlu, bu konuda da Yerlikaya ile yol haritası çizdiklerini belirtti. Toplantıya Mazıcıoğlu’nun yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ve yönetim kurulu üyeleri, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Kapaklı OSB Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ile sanayiciler ve iş adamları katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10