Kuş: "Ulaşım sorununu UKOME çözecek "

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş, yaptığı açıklamada Çerkezköy ve Kapaklı'nın ulaşım sorununu çözmek için yoğun bir çal?

Çerkezköy 12.10.2014 11:49:00 0
Kuş:

“UKOME TEPKİ GÖSTERMİŞTİR”

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kuş” Kapaklı Belediyesinin resmi araçlarla ilçe sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapma kararına UKOME tepki göstermiştir. Tekirdağ artık Büyükşehir olduktan sonra UKOME il genelindeki tüm ulaşım konusunda ulaşım onun elindedir. UKOME’nin olur onayı ve görüşü alınmadan hiçbir ilçe belediyesi ne resmi araçla nede diğer şekilde yolcu taşımacılığı kesinlikle yapamaz ve yapma gibi yetkisi de yok. Kapaklı Belediyesi sınırları içinde yolcu taşımacılığı yapma yönündeki karara da UKOME de tepki göstermiştir” dedi.

 

 

“TEK YETKİLİ KURUM UKOME’DİR”

Kapaklı’da yaşayan vatandaşların toplu taşımadan yararlanmalarının doğal hakkı olduğunu kaydeden Kuş “Ancak bu konuda yetkili UKOME’dir. UKOME’nin de oluru olmadan hiçbir şey yapılamaz. Kapaklı’ya bağlanan köylerimiz mahalle olmuştur. Bu yeni mahallelerde oturan vatandaşlarımızın Kapaklı’ya gitmesi için toplu taşıma araçlarına ihtiyaçları vardır. Bu sorunu da çözecek tek yetkili kurumda UKOME’dir. Bu nedenle her belediye ben toplu taşımacılığı için gerekeni yaparım şeklinde hareket edemeyeceği gibi yetkisi de yoktur”diye konuştu.

 

“İHTİYAÇLARI VAR”

Kapaklı’ya bağlanarak mahalle olan Pınarça,Uzunhacı,Karlıköy, Bahçeağıl,Yanıkağıl ve Karaağaç mahallelerindeki vatandaşların Kapaklı İlçe Merkezi bağlantılı şehir içi yolcu taşıma araçlarına ihtiyaç duydukları ve bundan yararlanmak istemelerinin en doğal hakları olduklarını kaydeden Kuş “ Kapaklı ilçemizin bu yeni mahallelerinden bir tek Pınarça Mahallesi’nin daha köy statüsündeyken İl Trafik Komisyonu kararı ile Kapaklı’ya toplu taşıma izni verilmiştir. Diğer yeni mahallelere henüz bu durum söz konusu olmamıştır. Bu konuda toplu taşımacılık yapan esnafımıza zarar vermeden Kapaklı ilçe merkezine yeni kurulan mahallelerden yolcu taşıyacak oda olarak bizim mevcut araçlarımız var. UKOME’den olur çıktığında resmi araçlarla değil bunu oda olarak biz severek yaparız. Kapaklı Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’da  esnaf kökenli olması dolayısıyla bunu çok iyi bilmesi gerekiyor”dedi.

 

“ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Kuş “ Çerkezköy ve Kapaklı’nın ulaşım sorununu çözmek için UKOME  ile yoğun bir çalışma sergilemektedir.  Çerkezköy ve Kapaklı’nın ulaşım sorununu çözmek için UKOME’ daire Başkanımız ve tüm UKOME yetkilileriyle yoğun bir çalışma içindeyiz. Ben bu konuda her ne kadar şoför esnafımızı düşünsem de Kapaklı ilçemize bağlı yeni mahallelerimdeki vatandaşlarımızın da ulaşım konusunu çözümlemek için mücadele ediyoruz.Ümit ediyorum ki en kısa zamanda bu konuyu çözüme kavuşturacağız” açıklamasında bulundu. 

 

GÜRCÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ

Kuş “ Çerkezköy ve Kapaklı’da ulaşım konusunun çözümlenmesi için UKOME Daire Başkanı M.Zeki Gürcün ile oda yönetimi olarak bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Bu konunun gündeme alınarak en kısa zamanda çözümlenmesi için çalışmalar yapılıyor. UKOME Dairesi Başkanı Zeki Gürcün il genelinde tüm ulaşım sorunlarının bulunduğunu ve tek tek hepsinin çözümleneceğini ve özellikle de Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinin ulaşım konusunun da daha büyük sıkıntılarının olması nedeniyle bu sorunun kısa zamanda çözümlenmesini sağlayarak hayata geçirme yolunda önemli çalışmalar başlattıklarını bize aktardılar. Bu nedenle sorunlarımıza duyarlılık gösteren UKOME Daire Başkanımız  M.Zeki Gürcün’e  bu hassasiyetleri nedeniyle  Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası  yönetim kurulumuz adına Çerkezköy ve Kapaklı şoför esnafımız  adına Oda Başkanı olarak teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber/Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10