Gürbüz: Kapaklılılık bilinci oluşturmalıyız

İpsala Kaymakamlığı'ndan Kapaklı Kaymakamlığı'na atanan ve bayram sonrası görevine başlayan Mehmet Ali Gürbüz, kendisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan konuklarını ağırlıyor.

Kapaklı 14.10.2014 09:56:00 0
Gürbüz: Kapaklılılık bilinci oluşturmalıyız

KÜLTÜRÜMÜZÜ BURADA DA YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Önceki gün de Kapaklı Kastamonulular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erol Akın, yönetim kurulu üyeleri Şamil Sucu, Engin Özer ve Servet Albayrak ile birlikte Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette derneğin çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran Başkan Akın, dernek binasının Kapaklı Merkez Postanesinin yanında bulunduğunu söyledi. Akın, ellerinden geldiğince hemşerilerinin yanında olmaya ve kültürlerini burada da yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

 

DAYANIŞMA AMAÇLI KURULMASINDAN YANAYIM

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Akın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. İlçede derneklerin tamamına yakınının hemşeri derneği olduğunu söyleyen Gürbüz “Bir şehir büyürken göç almaması düşünülemez. Dolayısıyla ülkemizin en hızlı büyüyen ilçelerinden biri olan Kapaklı da çok hızlı bir şekilde göç alıyor” dedi. Sonrasında da peş peşe hemşeri derneklerinin kurulduğunu söyleyen Gürbüz, kaymakam olarak hemşehri derneklerinin dayanışma maksatlı kurulmasından yana olduğunu dile getirdi.

 

İSTESELER DE İSTEMESELER DE BUNU BAŞARACAĞIZ

Gürbüz, insanlara esas memleketlerini unutturmanın mümkün olmadığını ifade ederek “Hemşehri derneklerimiz düğün, cenaze gibi özel günlerde üyelerinin yanında olacak. Kültürlerini yaşatma ve dayanışma adına çeşitli faaliyetlerde bulunacak” dedi. Ortak amacın ‘Kapaklılılık’ bilincini oluşturmak olması gerektiğini söyleyen Gürbüz, dernekler istese de istemese de bunu başaracaklarını, bu ne kadar erken olursa insanların da o kadar yararına olacağını söyledi.

 

NE GEREKİYORSA YAPILACAK

Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Erol Akın, Kaymakam Gürbüz’e Kastamonu’yu temsil eden maket ev hediye etti. Eğitim-Bir-Sen Kapaklı Şubesi yönetimi de Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Eğitim-Bir-Sen Kapaklı Şube Başkanı Göksel Koçluk, Kaymakam Gürbüz’e yeni görevinde başarılar dilerken, Gürbüz de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gürbüz “İlçede eğitim faaliyetlerinin en kaliteli şekilde gerçekleşmesi adına ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Kemal ALTUNOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10