Yapılandırma başvuruları başladı

Yeni çıkan torba yasasıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenleyen Tekirdağ SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, "Yeni çıkan torba yasa ile ilgili 1 Ekim itibarı ile başvuruları almaya başladık, v

Tekirdağ 15.10.2014 11:53:00 0
Yapılandırma başvuruları başladı

İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNE DE BAŞVURU YAPILABİLECEK

Tekirdağ’ın her bir ilçesinde bulunan merkez müdürlüklerine başvuru yapılabileceğini söyleyen Alan “SGK ya borcu olan vatandaşlarımız bütün ilçelerde bulunan merkez müdürlüklerine giderek oradan gerekli bilgileri ve başvurularını yapabilirler. İlla ki Tekirdağ’da bulunan il müdürlüğümüze gelmek zorunda değiller” dedi.

 

BORÇ ASILLARININ YARISI TERKİN EDİLECEK

SGK İl Müdürü Fatma Derya Alan, Yapılandırma kapsamındaki borç asılları ile bu borçlar için ödeme sürelerinin bittiği tarihlerden 10 Eylül’E kadar geçen süre için Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde, bu borçlara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı borçlarının tahsilinden vazgeçildiğini belirterek “İdari Para Cezası borç asıllarının yüzde 50’si terkin edilecek. 30 Nisan 2014 tarihine kadar işlenen fiillere ilişkin olup, 31 Aralık 2014 tarihine kadar tebliğ edildiği halde ödenmemiş veya eksik ödenmiş olan idari para cezası asıllarının % 50’si ile Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın ödenmesi halinde idari para cezasına uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçilecek” dedi.

 

100 LİRAYI AŞMAYAN ALACAKLAR SİLİNECEK

Gayri faal işyerleri için (işyerinde iki yıldır işçi çalışmıyorsa) borç asılları toplamı 100 Türk Lirasını aşmayan alacakların silineceğini dile getiren Fatma Derya Alan “Ödeme süresi 31 Aralık 2013 veya önceki bir tarih olduğu halde ödenmemiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ve idari para cezası, eğitime katkı payı, özel işlem vergisi ve damga vergisi borçlarının her biri için ayrı ayrı olmak üzere borç aslı yüz Türk Lirasını aşmayan alacaklar ve tutarına bakılmaksızın bu borçlara bağlı gecikme cezası, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar terkin kapsamına girmiyor” dedi.

 

İLK DEFA BİR AF ÇIKTI

SGK Süleymanpaşa Merkez Müdürü Mehmet Enes Erol da bu torba yasada en büyük müjdenin GSS için verildiğini ifade etti. Bu torba yasa ile GSS için ilk defa bir af çıktığını söyleyen Erol “O dönem gelir testine girmeyerek borçları çıkan vatandaşlar Gelir testine girerek borçlarını sildirebilirler yada yapılan gelir testine göre yeniden bir uygulama yapılabilir. Bu konuda mağdur olan vatandaşlarımızı da Süleymanpaşa Müdürlüğümüze bekliyoruz” dedi.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10