Kubilay: Hayatın her alanında yabancı dil şart

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Halk Eğitimi Merkezi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan İngilizce kursunu ziyaret etti. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda devam eden kursu Ã??

Çerkezköy 15.10.2014 12:52:00 0
Kubilay: Hayatın her alanında yabancı dil şart

22 OCAK’TA SONA ERECEK

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ile birlikte önceki akşam saat 19.00’da kursu ziyaret eden Kaymakam Kubilay, 13 Ekim’de başlayan kursların 22 Ocak 2015’te sona ereceğini söyledi. Kurslar Ticaret ve Sanayi Odası ve Atatürk İlkokulu’nda verileceğini söyleyen Kubilay “Ticaret ve Sanayi Odasında Temel İngilizce ve ileri düzeyde İngilizce kursu olarak açılmış olup, Atatürk İlkokulu’nda Temel İngilizce olarak iki sınıf açıldı. Kurslar haftada iki akşam veriliyor. Kurslarımızda 141 kişi eğitim görüyor” dedi.

 

 

7 BİN 899 KİŞİYE ULAŞTIK

Kursun açılmasında kendilerine katkı veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür eden Kaymakam Kubilay, “En esaslı meselemizin eğitim olduğunu her zaman dile getiriyoruz. 31 Ocak’ta Halk Eğitim kampanyası başlattık ve bu kampanya sayesinde de 2013-2014 dönemi ile son 14 yılı karşılaştırdığımızda büyük bir atılım gerçekleştirdiğimiz ortaya çıktı. Başlatmış olduğumuz kampanya sayesinde 7 bin 899 kişiye ulaştık. Bu anlamda Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

YABANCI DİL ŞART

İngilizce bilmenin hayatın her koşulunda önemli olduğunu kaydeden Kubilay “En önemli meselemiz eğitim olunca, vatandaşlarımızın gelir seviyelerinin yükselmesi ve nitelikli hale gelmesi anlamında mesleki eğitim kurslarına önem veriyoruz. Sosyal kültürel kurslar bu anlamda özellikle meslekte yükselmeyi temin etmek açısından son derece önemli. 46 yaşındayım ve yabancı dile halen devam ediyorum. Hayatın her anlamında gerek meslek gerek özel hayatımızda yabancı dil şart” dedi.

ÖNE GEÇMEK İÇİN DONANMAMIZ GEREKİYOR

Hayatın her alanında ve akademik bir kariyer için yabancı dilin gerekli olduğunu vurgulayan Kubilay “Bir slogan üreterek Çerkezköy’ün girişimci kent olmasını istediğimizi ifade etmiştik. Bunun için de alt yapı olması gerekiyor. Bir adım öne geçmemiz için donanmamız gerekir. Yabancı dil de bunun için en büyük fırsat. Yaptığımız okul denetimlerinde de çocuklara söylediğimiz tek şey yabancı dile önem verilmesi gerektiğidir. Yaşınız kaç olursa olsun İngilizce bilmek mutlak karşınıza çıkacak” dedi.

ÇTSO YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nde açılan kurslarda kursiyerlere önem verdiklerini kaydeden Kubilay “Ne kadar çok kursiyer olursa bizler için o kadar iyi olacak. 7’den 70’e herkesi hedefliyoruz. Amaç hep beraber başarıya ulaşmak. Bu bağlamda ÇTSO yönetimi Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun iki sınıfını donatarak yaklaşık 20 bin TL’lik yardım yapmışlar. Kendilerini eğitime verdikleri desteklerden dolayı tebrik ediyorum. Ülkemizin ve ilçemizin girişimcilere çok ihtiyacı var. Yarın bunun faydası görülecektir” diye konuştu.

 

 

HERKESİN YAPACAĞI KATKI VARDIR

Tüm vatandaşları Halk Eğitimi Kurslarına ya kursiyer ya da usta öğretici olarak dahil etmeye çalıştıklarını kaydeden Kubilay “Çerkezköy özellikle sanayi bölgesi olduğu için bizim sosyal kültürel açıdan ihtiyacımız var. Bu anlamda bunları canlandırmamız gerekir ve Halk Eğitimi Kursları burada devreye giriyor. Sanatla ilgili kurslarımız çok önemlidir. Herkesin yapacağı bir katkı var. Bu kursun Çerkezköy’e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

BİZLER HER EVE GİRMEK İSTİYORUZ

Çerkezköy’de Halk Eğitimi Merkezi’nin yeni binası ile ilgili çalışmaların yapıldığını da dile getiren Kubilay “İnci Narin Yerlici Okulu’nun bahçesinde Halk Eğitimi Merkezi binamızı açacağız. Bununla ilgili birinci aşamayı geçtik, Aralık ayındaki ikinci aşamayı da geçtikten sonra 2015 yılında Çerkezköy’e bir halk eğitimi merkezi kazandırmak istiyoruz” dedi. Kapalı spor salonunun yan tarafında da gençlik merkezi açılacağını söyleyen Kubilay “Kurslarla ilgili sıkıntımız kalmayacak. Kurslarımız için yeter ki velilerimiz gelsinler. Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlar ile bir köprüdür. Bu köprüye iyi bakmamız lazım. Geçen yıl 375 kurs açmışız, bu senede 500 açalım. Bizler her eve girmek istiyoruz. Kursiyerler ile köprümüz olsun istiyoruz” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, bir istekle İngilizce kursunu açan Kaymakam Kubilay ile Halk Eğitimi Merkezi yetkililerine teşekkür ederek “Bizim odamıza verdiğiniz değeri gerçekten biliyoruz. Bir İngilizce kursu açalım dedik, hepiniz canla başla mücadele edip açtınız. Sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Programa Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ve Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman da katıldı.

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10