Panik atak, dikkate alınmalı

Süleymanpaşa Belediyesi Halk Ruh Sağlığı Günleri "Panik bozukluğu" konulu seminer ile devam ederken, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Psikiyatri Uzman Dr. Mehmet Do?

Süleymanpaşa 16.10.2014 19:51:00 0
Panik atak, dikkate alınmalı

DİKKATE ALINMASI GEREKEN BİR RAHATSIZLIK

Toplumumuzda uzun zamandan beri süregelen rahatsızlıklardan en dikkate alınacak hastalıklardan bir tanesinin panik atak bozukluğu olduğunu ifade eden Doğan “Panik atak ve benzeri durumları yaşayan kişilerin hayatlarına bakıldığında panik atak ortaya çıkmadan önce mutlaka hayatında beklemediği bir darbe ile karşılaşmış olduğunu görüyoruz. Bu darbe bir yakının kaybedilmesi olabileceği gibi, trafik kazası, narkoz alınması, güvenilen bir kişiden zarar görmesi ve benzeri bir durum olabilir” dedi.

 

ÇÖZÜM ÜRETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Panik ataktan kurtulmak ve kendisini değiştirmek isteyen hastanın kolaylıkla hayatını yönetmeye başlayabildiğini ifade eden Doğan vatandaşlardan gelen sorulara ve rahatsızlıklarına çözüm üretmeyi hedeflediğini belirtti.

 

DEVAM EDECEK

Halk ve Ruh Sağlığı organizasyonu Belediye Kültür Merkezinde 5 Kasım’da ‘depresyon’, 19 Kasım’da ‘Madde ve alkol bağımlılığı’, 3 Aralık’ta ‘Psikiyatrik tedavide kullanılan ilaçlarda ilgili merak edilenler ve önyargılar’, 17 Aralık’ta ‘-Obsesif, kompulsif (temizlik, titizlik, simetri)’, 7 Ocak 2015’te ‘Öfke ve öfke kontrol yöntemleri’ ve 21 Ocak 2015’te de ‘Terapi nedir? ne işe yarar?’ konulu seminerlerle devam edecek.

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10