Aile içi şiddet ciddi boyutlara ulaştı

Tekirdağ'da düzenlenen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi' konulu konferansta konuşan İstanbul Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, "Proje kapsamında birçok ilde kad

Tekirdağ 17.10.2014 13:08:00 0
Aile içi şiddet ciddi boyutlara ulaştı

EN FAZLA GÖZ ARDI EDİLMİŞ İNSAN HAKKI

Özkara, bu konferanslarla toplumsal bilinç oluşturulmanın amaçlandığını ifade ederek “Yapılan çalışmalar şiddet oranının azaltılmasına yönelik” dedi. Aile içi şiddetin, Türk aile yapısının dışa kapalı olması dolayısıyla en fazla göz ardı edilmiş insan hakkı olduğunu ifade eden Özkara “Yapılan araştırmalarda, aile içi şiddete en çok maruz kalan kesimin kadınlarımız olduğu, kadınlarımızın en az üçte birinin şiddete maruz kaldığı, bu oranın bazı bölgelerde üçte iki oranına kadar yükseldiği görülmektedir. Özellikle kocasından boşanan ve ayrılanlarda şiddete maruz kalma oranının yüzde 80’ler gibi inanılmaz boyutlara ulaştığı tespit edildi” dedi.

 

DEĞERLENDİRME İLE SONA ERDİ

Açılış konuşmalarının ardından Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Yel tarafından proje destek afişi imzalandı. Seminer;  Jandarma Komutanlığı Avrupa Birliği Plan Subayı Yüzbaşı Hasan Farsak ve Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Gülsen Ülker tarafından yapılan sunum ve değerlendirme ile sona erdi. Konferansa, Tekirdağ Vali Vekili Mustafa Yel, İl Jandarma Komutanlığı temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Çerkezköy Haber

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10