Bahar: Aday mülakatlar sonucu belirlenecek

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatının 16 Kasım'da gerçekleştireceği kongrede seçimlere tek liste gidileceğini kaydeden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Reşat Bahar "Seçim önces

Çerkezköy 17.10.2014 13:14:00 0
Bahar: Aday mülakatlar sonucu belirlenecek

DİVAN HEYETİ OLUŞTURULDU

Toplantıyı yönetmek üzere oluşturulan divan başkanlığına İl Başkan Yardımcısı Şükrü Akçaoğlu, divan üyeliklerine İlçe Yönetim Kurulu üyesi Kamil Çetintaş, Kızılpınar Mahalle Başkanı Dursun Karakaya, Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Filiz Gören ve Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Seda Akman oy birliği ile seçildi. Divanın oluşturulması, açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda ilk konuşmayı İlçe Başkanı Reşat Bahar yaptı.

 

OYUNU SABIR VE KARDEŞLİKLE BOZACAĞIZ

Konuşmasına Türkiye’de son günlerde yaşanan olaylara değinerek başlayan Başkan Bahar “Bin yıldan beri süregelen kardeşliğimizi ayrıştırmak için ülkemiz üzerinden ortaya konulan oyunu sabırla ve kardeşlikle bozacağız” dedi. Son günlerde IŞİD bahanesiyle düzenlenen eylemleri kınayan Bahar “Yeni Türkiye’nin 2023 hedeflerine yönelik adımlarını sağlamlaştırdığından, bu tür oyunlar ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılıyor. Bir taraftan milletimizi tehdit edecek, okul binalarını, kamu kurumlarını ateşe vereceksiniz, diğer taraftan demokrasi diyecek, hak ve hukuktan bahsedeceksiniz. Bu riyakarlıktır, iki yüzlülüktür, vicdansızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti birleştiricidir, şefkatlidir ve hukuk devletidir. Kamu düzenimizi hiçbir sebeple bozdurtmaz. Bunları yapmaya kalkanlara müsaade göstermez, kardeşi kardeşe kırdırmaz” diye konuştu.

 

 

“HEDEFLERE BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ”

Ne pahasına olursa olsun çözüm sürecinin tamamlanacağını söyleyen Bahar “77 milyonla büyük, öncü ve yeni Türkiye kurulacak. 2023 ve 2071 hedeflerine milletimizle hep birlikte ulaşacağız. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Allah bu yolda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakanımızın ve devletimizin yanında olsun” dedi.

 

“2. LİSTE ÇIKARSA SEÇİM İPTAL EDİLECEK”

16 Kasım’da ilçe kongresi gerçekleştireceklerini anımsatan Bahar “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu kongreye tek liste ile gidileceğini ve başka listeye izin verilmeyeceğini kaydetti. ‘İkinci liste çıkarsa seçimi iptal edeceğiz, 3 yıl mevcut ilçe başkanı ile devam edeceğiz’ dedi. Seçim öncesi adaylar arasında mülakatlar yapılacak. İl Başkanı ve Yönetim kurulunun görüşleri alındıktan sonra Genel Merkez seçim öncesi bir isme bu görevi tebliğ edilecek” diye konuştu.

 

 

BUZ GİBİ HAVA ESTİ

Kongreye tek liste ile gidilmesinin gerekçesinin olup olmadığını sorulması üzerine de Divan Kurulu Başkanı Şükrü Akçaoğlu, toplantının kuralları gereği basının soru sormak için Divan’dan izin alması gerektiğini belirtirken, Akçaoğlu’nun bu tavrı salonda buz gibi bir hava estirdi. Reşat Bahar’ın konuşmasının ardından konuşan AK Parti İlçe Koordinatörü Şirzat Filiz “30 Mart Yerel seçimlerinde istediğimiz sonuçları alamazken, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise oylarımızı fazlasıyla artırdık. Önümüzdeki süreçte bu oylarımızı daha da yukarıya çekmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

MİKROFON ELDEN ELE DOLAŞTI

Filiz’in konuşmasının ardından divan Başkanı Şükrü Akçaoğlu, basın mensuplarının sorularını aldı. Aynı soruyu İlçe Başkanı Reşat Bahar’a yönelten basın mensuplarının sorusu karşısında İlçe Başkanı Reşat Bahar soruyu cevaplamayarak mikrofonu İlçe eski Başkanlarından Sait Yazı’ya uzattı. Sait Yazı da uzun zamandır ilçe teşkilatının içinde olmadığını , basının soruyu İlçe Başkanına yönelttiğini belirterek soruyu cevaplamayacağını söyledi. 

 

İKİNCİ ADAY DA ÇIKABİLİR

‘Kim cevaplayacak’ seslerinin yükseldiği toplantıda mikrofonu eline alan İl Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Eke basın mensuplarının sorusunu cevapladı. Genel Merkezin düşüncesi doğrultusunda kongreye tek liste gidildiğini kaydeden Eke “Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu toplantıda kendisi bu tarz kongrelere tek adayla gitmek istiyoruz demiştir, ikinci bir adayın çıkmamasının gönlünden geçtiğini kaydetmiştir. Bu şekilde olmasını arzu ediyoruz. Gerçekleştirilecek istişare sonucunda aday belirlenecek.  Başka bir aday çıkarsa ve bu aday da kongreye gelirse bu kişiye de gelme diyemeyiz. Bu durum genel merkezin hassasiyetidir. Zaten AK Parti geleneğinde böyle bir arzu geçmiş dönemlerde de vardır. Bu bir kanun veya tüzük değil, aday olmak isteyen kongreye gelebilir. Yollarına da devam edebilirler” dedi. Toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Reşat Bahar, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, Yönetim Kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

 

Çerkezköy Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10