Milletvekili sayısını 38'e çıkardık

Bulgaristan'daki Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi'nin Çerkezköy ve Kapaklı Temsilcisi Şevket Halimoğlu, önceki hafta Bulgaristan'da yapılan erken genel seçimlerin sonucunu değerlendirdi.

Bölgede Gündem 19.10.2014 11:07:00 0
Milletvekili sayısını 38

KOALİSYONDA YER ALACAK

HÖH’ün seçimlerden 3.parti olarak çıktığını ve 38 milletvekili çıkardığını ifade eden Halimoğlu “Hak ve Özgürlükler Partisi hükümette birinci parti çıkan parti ile birlikte koalisyon yaparak iktidarda yer alacak. Bu konuda görüşmeler devam ediyor” dedi.

 

İLK OTURUM 27 EKİM’DE

Bulgaristan’da 5 Ekim Pazar günü yapılan erken genel seçimlerin ardından 43. Parlamento’nun ilk oturumunun 27 Ekim’de yapılacağını belirten Halimoğlu “Yapılan seçimlerde parlamentoya giren 8 siyasi parti arasından seçimlerde oylarını arttırarak ve ikinci çıkan partiden bir milletvekili eksiği ile  seçimden 38 milletvekili çıkararak üçüncü parti olan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin seçimde 81 milletvekili çıkararak birinci parti olan KTB ile koalisyon yapma olasılığı çok yüksek” dedi.

 

VİZE DE KALKABİLİR

KTB’lilerin koalisyon için H.Ö.H. ile görüşmeler yaptığını ifade eden Halimoğlu “İki partinin milletvekili toplamı 122 olacağından hükümeti kurmak için yeterli sayı olan 121’i bir fazla ile geçerek gerçekleştirmiş olacak” dedi. Koalisyonun kurulması ile birlikte Bulgaristan’ın daha da gelişeceğini ifade eden Halimoğlu, Türkiye ile olan ilişkilerin  bu dönemde çok daha iyi olacağını ve vizenin de kalkma olasılığının çok yüksek olduğunu belirtti.

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10