Büyükşehir Yasası'nın kırsal kesime etkileri

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB tarafından Tekirdağ Büyükşehir Beledite Toplantı Salonu'nda 'Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri' konulu panel düzenlendi.

Tekirdağ 19.10.2014 11:18:00 0
Büyükşehir Yasası

KADROLAŞMAYA DEĞİL, HİZMET YAPMAYA GELDİK

Panele Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta,  muhtarlar, bazı belediye meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. Panelde konuşan Albayrak, Büyükşehir Yasası ile ilgili bilgiler verdi. Bürokrasi engellerine takıldıklarını ifade eden Albayrak, birçok olumsuzluğa rağmen büyük mesafe kat ettiklerini dile getirdi. Kadrolaşmaya değil, hizmet yapmaya geldiklerini söyleyen Albayrak, kırsal kesime de büyük önem verdiklerini ifade etti.

 

BÜYÜK BİR TRAVMA

Köylerde yaşayanların bir akşam köylü olarak yattıklarını, sabah kalktıklarında mahalleli olduklarını söyleyen Albayrak “Bu büyük bir travmadır. Ancak ne olursa olsun biz kırsal kesime hizmeti daha fazla götürerek onların hayat standardını yükselteceğiz” diye konuştu. Oturum başkanlığını Prof. Dr. İ. Hakkı İnan’ın yaptığı panelde Tevfik Kızgınkaya Kanun Hükmünde Kararnameler ile Değişen Yönetim Yapısı, Prof. Dr. Bülent Gülçubuk da Büyükşehir Yasasının Kırsal Kesime Etkileri konularında bilgiler verdi. Panel sonunda Kadir Albayrak ve Halim Orta, panelistlere plaket takdim etti.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10