Çobanlara statü kazandırılacak

Malkara'da çobanlığa teşvik amacıyla yürütülen 'Sürü Yöneticiliği' projesi kapsamında Malkara Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası BaşkanlÄ?

Malkara 20.10.2014 12:09:00 0
Çobanlara statü kazandırılacak

CAZİP HALE GELECEK

Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, sürü yönetimi elemanına, bir sürüde bilinmesi gereken temel unsurlar, beslenme şartları, hayvan sağlığı, sürünün idaresi konularında temel bilgiler verileceğini ifade etti. Kurs sonunda sertifika alan katılımcıların, bakanlık tarafından yeni bir takım desteklemelere tabi tutulacağını ifade eden Özden “Öncelikle sosyal güvencesi olmayan çobanlara bir statü kazandırılacak. Böylelikle hem sürü sahipleri hem de yeni haliyle çobanlık cazip hale gelecek. Sürü yönetimi elemanı kursu ile hem bu işe mesleki bir statü kazandırılacak hem de çoban ihtiyacı karşılanacak. Bu kurslara il ve ilçelerimizde sonraki süreçte devam edilecek” dedi.

 

5 BİN LİRA ÖDENECEK

Bu çerçevede halen sürü yönetimi elemanlığı yapan veya sürü yönetim faaliyetlerini gerçekleştirmek isteyen kişiler için eğitim programları düzenlediklerini ifade eden Özden “Böylelikle çobanlığın bir meslek haline gelmesi hedefleniyor” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca sürü yönetimi elemanı sertifikasına sahip kişileri istihdam eden işletmelere teşvik amacıyla 5 bin lira sürü yöneticisi desteği ödeneceği ifade edildi.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10