Meme kanserinden korunmanın yolları anlatılacak

Çerkezköy Belediyesi ve İrmet Hospital işbirliğiyle 22 Ekim Çarşamba günü Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde 14.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan panelde meme kanseri masaya yatırılacak.

Çerkezköy 20.10.2014 17:04:00 0
Meme kanserinden korunmanın yolları anlatılacak

ERKEKLER DE HAFİFE ALMASIN

Panelle ilgili bilgi veren Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Can, “Panele her yaştaki bayanların katılarak bilgi sahibi olmalarını arzu ediyoruz. Tüm Çerkezköylü bayanları panele bekliyoruz” dedi. İrmat Hospital hekimlerinden Genel Cerah Op.Dr. Nurullah Burak Korkmaz da, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu ifade etti. Bu gün her 9 kadından birinde meme kanseri görüldüğünü ifade eden Korkmaz, “Bu hain bir kanserdir. Her 100 kadına karşılık, erkekler de bile görülür. Üstelik erkeklerde çok saldırgan olur. Çabuk ilerler” dedi. Erkeklerin de memelerinde ellerine gelen bir kitleyi hafife almamasını isteyen Korkmaz, zamanında teşhis edildiğinde bu hastalıktan kurtulmanın çok kolay olduğunu dile getirdi.

 

KANSERE YAKALANMA OLASIĞINI AZALTIR

Meme kanserinden korunmanın kolay olduğunu ifade eden Korkmaz “20 yaşın üzerindeki her kız ve kadın, her ay kendi kendine meme muayenesi yapar ve hekime giderse  meme kanseri denen illetten küçükken  kurtulabilir” dedi. 40 yaşına gelen bir kadının her yıl meme muayenesi ve jinekolojik muayene olması gerektiğini dile getiren Korkmaz “40 yaşından itibaren her yıl düşük radyasyonlu dijital mamografi ve gerekirse Meme Ultrasonografisi yaptırılırsa meme kanserine yakalanma olasılığı yok denecek kadar azalır” dedi.

 

Çerkezköy Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10