Gece eğitimleri devam ediyor

Muratlı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından önceki gün organik maddenin öneminin anlatıldığı gece eğitimi düzenlendi.

Muratlı 21.10.2014 10:43:00 0
Gece eğitimleri devam ediyor

TOPRAKLAR ÖZELLİKLERİNİ KAYBEDİYOR

Son yıllarda artan nüfusa bağlı olarak birim alandan yüksek verim alma düşüncesiyle yapılan yanlış tarımsal işlemler, aşırı kimyasal gübre ve zirai mücadele ilaçlarının kullanımı ve bunlara bağlı olarak organik madde miktarının devamlı şekilde düşmesinin toprakların hızlı bir şekilde canlılığını kaybederek bozulmasına neden olduğunu ifade eden yetkililer “Topraklarımızın organik madde içeriğinin azalmasına bağlı olarak toprakların fiziksel, kimyasal ve biyolojik özellikleri de düşmektedir” dedi.

 

BİRBİRİYLE İLİŞKİLİ

Tarımda sürdürülebilirlik ve toprak kalitesinin birbiriyle ilişkili olduğunu ifade eden yetkililer “Bu nedenle tarım ve toprak kalitesi için topraktaki organik madde miktarı çok önemlidir. Organik madde toprağı canlı kılan unsurdur. Tarım yapılan topraklarda en az yüzde 3 oranında olması gereken organik madde oranı ne yazıktır ki İlçe topraklarımızın yüzde 80’inde yüzde 1 ve birin altındadır. Topraklarımızın korunması ve kalitesinin arttırılması için gerekli önlemlerin en kısa sürede alınması gerekmektedir” dedi. Yetkililer gece eğitimlerini devam edeceğini söyledi.

 

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10