Başbakan Davutoğlu iç güvenlik paketini açıkladı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında İç Güvenlik Reform Paketi'ni açıkladı.

Bölgede Gündem 21.10.2014 14:02:00 0
Başbakan Davutoğlu iç güvenlik paketini açıkladı

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA BAĞLANACAK

Jandarma ve Sahil Güvenlik'in İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını ve bundan sonra vandalizme geçit verilmeyeceğini ifade eden Davutoğlu, “Biz şehirleri imar etmek için uğraşırken birileri şehirleri yakıp yıkmakla uğraşıyor. Biz etnik hiçbir ayrım yapmadan herkese kucak açıyoruz. Diğerleri şehirlerimizi bölmeye çalışıyor. Irak'ta şehirler bölünmeye başladıktan sonra ülke de bölündü. Türkiye'de tüm şehirler milletimizindir” dedi.

İÇ GÜVENLİK REFORM PAKETİ

Doğum, evlenme, ölüm gibi durumlarda nüfus müdürlüğüne gidilmeyecek. İsim ve soy isimler ilgili artık mahkemelere gerek olmayacak. İsim değişikliği zorunlu olmayacak. Tek bir dilekçeyle işini görebilecek. Hiçbir mahkeme süreci olmayacak. Nüfus ve ikametgah gibi belgeler e-devlet şifresiyle alınacak. Pasaport ve ehliyet için Nüfus Müdürlüğü'ne gidilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yetkileri artırılacak. Her güvenlik birimi elemanı da şeffaf olacak. Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarının atanması doğrudan İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Askeri konular hariç yetkiler İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak. Jandarma İçişleri Bakanlığı'nın tayin edeceği bir kıyafet ile çalışmaya devam edecek.

DİNLEMELER RAPOR VERECEK

Herhangi bir istihbari çalışma yapılıyorsa bunun da denetimi yapılacak. Teknik takip gibi konuların denetimi yapılacak. TBMM'de oluşturulan 17 kişilik ekibe de rapor sunacak. Adli bir vaka için yapılan dinlemenin de tüm konuşmaları her partinin yer aldığı ekibe rapor şeklinde verecek.

MOLOTOF SİLAH KAPSAMINDA

Toplantı ve gösterilerde şiddet uygulayanlar suçlu olacak. Davutoğlu “Elinde molotof olan gösteri yapmıyor. Molotof konusunda öyle bir muğlaklık var ki! Molotof bir saldırı aracıdır. Eğer o molotofla ambulans yakılmışsa, polislerimiz yanmışsa, belediye otobüslerinde genç kızlarımızı yakmışsa bu bir saldırı aracıdır” dedi. Bundan sonra şiddet işlemek amacıyla yüzünü kapatanlara izin verilmeyecek. Yüzünü kapatıp sokağa çıkanlar potansiyel suçlu olacak. Üzerinde silah çıkan göstericiye hapis olacak.

TERÖR KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Bundan sonra yakıp yıkanlardan verdiği zarar alınacak. Suçlu 1 yıl sonra bile tespit edildiğinde bu zarar ondan tanzim edilecek. Bonzai ve uyuşturucu bundan sonra terör kapsamında değerlendirilecek. Sanal ortamlarla ilgili gerekli tedbirler alınacak. Üst ve araç arama denetimi de yeni bir düzenlemeye girecek. Keyfi bir şekilde hiçbir vatandaşın evi ve üstü aranmayacak.

ENGELLİ, YAŞLI VE HASTALARA KOLAYLIK GETİRİLECEK

Engelliler, hastalar ve yaşlılarla ilgili yeni düzenlemede evlerinde ifade verecekler. Bunların sivil denetimi için AB standardına uygun kolluk gözetim komisyonu kurulacak. Bu tamamen sivil bir yapı olacak.

Çerkezköy Haber 


0282 726 91 91
0282 747 65 10