Sürücülere, 'kış bakımı' uyarısı

Araçlarına kış bakımı yapmaları konusunda sürücüleri uyaran Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş, "Sürücüler araçlarına kışlık bakım ya

Çerkezköy 21.10.2014 14:16:00 0
Sürücülere,

GEREKLİ TEDBİRLERİ ALSINLAR

Kış ayları yaklaşırken araçların motor aksamı ile yürür aksamının kontrol ettirilerek mutlaka bakımların yaptırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yaşar Kuş, “Araçlarda kışlık bakımlar çok önemli. Can ve mal güvenliği için sürücülerin gerekli tedbirleri almasında yarar var” dedi. Başkan Kuş, sürücülerin kış aylarında daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamının kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Kuş “Arıza olan kısımlar tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmelidir” dedi.

KİMSEYİ TEHLİKEYE ATMAMALIYIZ

Kış şartlarında araç kullanmanın zor olduğunu söyleyen Yaşar Kuş, özellikle yeni araç kullanmayı öğrenen ve şehirlerarası yolculuk yapmaya alışık olmayan sürücülerin zorunlu olmadıkça hususi araçları ile yola çıkmaması gerektiğini belirtti. Araçlar ne kadar donanımlı ve kış şartlarına hazır olursa olsun yapılacak en küçük hatanın büyük sorunlara yol açabileceğine de dikkat çeken Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Yaşar Kuş “Hem kendi hem de başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamalıyız” dedi.

KIŞ LASTİKLERİ KONUSUNDA DA UYARDI

Hiç bir şeyin insan canından daha önemli olmadığını ifade eden Kuş “Kendimize ve aracımıza güvenmiyorsak kesinlikle yola çıkmamalıyız. Ayrıca uzun yola çıkacak sürücülerin yola çıkmadan önce yol ve hava durumu hakkında da bilgi alması gerekiyor” dedi. Kış lastikleri konusunda da uyarılarda bulunan Kuş, “Araçların türlerine göre araçlara kış lastiklerinin takılması konusunda Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu odalara genelge gönderdi. Gönderilen genelgede kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve A türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastikleri ile yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin, kış lastiği olması gerektiği belirtiliyor” dedi.

1 ARALIK’A KADAR ERTELENDİ

Her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemle ve varsa bakanlık tarafından belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususların ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlendiğini ve uygulandığını söyleyen Kuş “Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında bu husus dikkate alınır. Federasyonumuzun Bakanlık nezdinde yaptığı girişimler sonunda, yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması şartı ilgi (B) sayılı genelge ile 1 Aralık 2014 tarihine kadar ertelendi” dedi.

UYARILARIMIZI DİKKATE ALSINLAR

Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara kış lastiği kullanma şartının 1 Aralık itibariyle uygulanmaya devam edeceğini söyleyen Kuş “Şoför esnafımızın idari yaptırımlara maruz kalmaması için konu ile ilgili uyarılarımızı önemle dikkate almaları gerekiyor” dedi.

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10