"Kıbrıs'ta yaşadıklarımı dün gibi hatırlıyorum"

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Temmuz 1974'te başlatılan, 14 Ağustos'ta Türk Birliklerinin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekata Tim Komutanı olarak katılan Ahmet Akıncı, "KıbrÄ

Süleymanpaşa 21.10.2014 17:08:00 0

O GÜNLERİ UNUTAMADIM

Süleymanpaşa'da Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı yapan Kıbrıs Gazisi Ahmet Akıncı, Kıbrıs Harekatı sırasında mevzilerde yaşadıkları anlatarak taarruz hakkında bilgi verdi. Bir esire yardım ettikten sonra esirin üzerinde hac işareti olan kolyeyi kendisine hediye etmesinden dolayı çok duygulandığını ifade eden Akıncı, Kıbrıs’da yaşadıklarını dün gibi hatırladığını, o günleri unutamadığını belirtti.

 

ANILARINI YAŞATIYOR

Harekat sırasında mevzilerde askerlerle ve esirlerle çekilmiş fotoğraflarını Tekirdağ Muharip Gaziler Derneği’nde sergileyerek anılarını yaşatan Akıncı “Bolu Komanda Tugayındayken Kıbrıs Harekatına katılmak için hareket ettik. 1 Temmuz 1974’de Kıbrıs'a çıktık. Kıbrıs’ta Tim komutanı olarak görev yaptım. Biz mevzilerde taarruz için beklerken bize bir esir kız teslim edildi 16 yaşlarında. Esiri alarak esir kampına götürdüm, yemek ve su verdim. Kız da boynunda haç işareti olan kolyeyi çıkartıp bana hediye etti. Kızın bana kolyeyi hediye etmesi beni çok duygulandırdı. Biz mevzilerde taarruz için beklerken Rum askerlerini görüyorduk ama onlar bizi göremiyordu” dedi. 1. ve 2. Komanda Taburu olarak harekete geçtiklerini ifade eden Akıncı “Tank seslerini duyan Rum askerleri kaçışmaya başladı. Tank desteğiyle taarruza geçerek mevzileri ele geçirdik” dedi.

 

ÇERKEZKÖY HABER


0282 726 91 91
0282 747 65 10