1.Amatör 'de heyecan giderek artıyor

1.Amatör Küme A ve B Grubu'nda 4.hafta karşılaşmaları hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlandı.

Bölgede Gündem 23.10.2014 14:04:00 0
1.Amatör

ÇORLU ASLANSPOR İKİ GOL BULDU

Haftaya lider giren Saray Belediyespor evinde Çorlu Aslanspor’u konuk etti. Maçın 12’inci dakikasında bulduğu golle bir 1-0 öne geçen Aslanspor, karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında da kontrolü elinden bırakmadı. Bu dakikalarda duran toplarla pozisyon bulmaya çalışan Saray Belediyespor, Bora’nın kullandığı frikikte top direkten dönünce beraberlik şansını kaçırmış oldu. Saray Belediyespor bu dakikalarda gol için rakip kaleye yüklenirken defansta da açıklar vermeye başladı. Mücadelenin 26’ıncı dakikasında hızlı gelişen Çorlu Aslanspor atağında, rakip takım bir gol daha bularak skoru 2-0’a getirdi.

 

SARAY BELEDİYESPOR ÇABUK TOPARLANDI

Karşılaşmanın 30’uncu dakikasında ceza sahasının sağ dış çaprazında kazanılan serbest vuruşta topun başına Bora geçti. Klas bir vuruşla topu  ağlarla buluşturan Bora, skoru 2-1’e taşıyarak takım arkadaşlarına ve taraftarlara büyük moral verdi. Bu gol sonrası rakip kalede baskınsı artıran Saray Belediyespor beraberlik golü için sağlı sollu ataklarla rakip kaleye yüklendi. Mücadelenin 35’inci dakikasında sol kanattan yapılan ortada Aslanspor’lu oyuncu topa eliyle müdahale edince maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışı için topun başına geçen Bora şık bir vuruşla topu üst filelere asarak skoru 2-2’ye getirdi. İlk yarının kalan dakikalarından başka gol sesi çıkmayınca devre 2-2’lik beraberlikle sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan Saray Belediyespor, yerden hızlı paslarla gerçekleştirdiği ataklarla rakip kalede gol aradı. Oğuzkan ve Erdoğan ile net pozisyonlardan yararlanamayan Saray Belediyespor, iyi defansıyla da rakibine pozisyon vermedi. Maç son bölümlerinde her iki tarafta 1 puana razı bir oyun sergilenince mücadele 2-2’lik skorla sona ermiş oldu.Saray Belediyespor bu beraberlik ile puanını 10 yaparken, bir maçı eksik Çorlu Aslanspor ise yedi puana yükseldi.

İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Ligde galibiyeti bulunmayan temsilcimiz Fevzipaşaspor ise altı puanla haftaya üçüncü sırada giren Çukuryurtspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan Çukuryurtspor maçın ilk bölümünde girdiği net pozisyonları değerlendiremeyince, öne geçme fırsatını geri çevirmiş oldu. İlerleyen bölümlere doğru toparlanan temsilcimiz bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte rahatlayan temsilcimiz gelişen Çukuryurtspor ataklarında hata yapmadı. Kalan dakikalarda bir gol daha bulan Fevzipaşaspor farkı ikiye çıkardı. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz Fevzipaşaspor üçüncü gol için geliştirdiği ataklardan boş döndü. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca karşılaşmada Fevzipaşaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Fevzipaşaspor bu galibiyet ile birlikte ilk üç puanını alıp puanını dört yaparken, Çukuryurtspor ise ligdeki ilk mağlubiyetini alarak altı puanda kaldı.

 

1923 GENÇLİKSPOR’DAN FARKLI GALİBİYET

Ligde mücadele eden bir diğer temsilcimiz Çerkezköy 1923 Gençlikspor deplasmanda Küçükyoncalıspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz ilerleyen bölümlere doğru bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. Gelen golle birlikte rahatlayan Çerkezköy 1923 Gençlikspor ilk devre tamamlanmadan bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. İlk devreyi iki farklı mağlubiyet ile tamamlayan ev sahibi ekip Küçükyoncalıspor ikinci devrenin başında penaltıdan bulduğu golle umutlandı. Beraberlik için yüklenen ve savunmasında açıklar veren rakibi karşısında etkili olan temsilcimiz kalan dakikalarda iki gol daha bularak karşılaşmadan 4-1’lik galibiyet ile ayrılmasını bildi. Çerkezköy 1923 Gençlikspor bu galibiyet ile birlikte puanını 6 yaparken, Küçükyoncalıspor ise üç puanda kaldı.

 

VAKIFLARDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Vakıflar Güvenspor evinde Ahımehmet Gençlikspor’u konuk etti. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan iki ekibin mücadelesi ise büyük çekişmeye sahne oldu. İlerleyen bölümlere doğru rakibi karşısında ataklarını sıklaştıran Ahımehmet Gençlikspor bulduğu tek golle karşılaşmadan galibiyet ile ayrılmasını bildi. Ahımehmet Gençlikspor bu galibiyet ile ligdeki ilk puanını alırken, Vakıflar Güvenspor ise bir puanda kaldı.

 

ZİRVEDEKİLER PUAN KAYBETMEDİ

A Grubu’nda ise hafta sonunda beş karşılaşma oynandı. Haftaya lider durumda giren Şarköyspor deplasmanda Çiftlikönüspor’a konuk oldu. Rakibi karşısında zor anlar yaşamasına rağmen tecrübesini konuşturan Şarköyspor rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 12 yapıp liderliğini devam ettirdi. Haftaya ikinci sırada giren Aşağı Sevindikspor ise deplasmanda Kumbağspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan Aşağı Sevindikspor karşılaşmadan da 3-1’lik skor ile ayrılarak puanını 10’a yükseltti.

 

BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU

Haftanın diğer karşılaşmalarında ise Tekirdağ Kartalspor evinde Aydoğdu Gençlikspor’a 3-0 mağlup olarak kötü gidişine dur diyemedi. Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Akçeşmespor ile Yüzüncü Yılspor karşılaşması gol düellosuna sahne oldu. Rakibini 4-3’lük skor ile yenen Yüzüncü Yılspor ligdeki ilk galibiyetini almış oldu. Ligin bir diğer karşılaşmasında ise Kaptan Barbarosspor deplasmanda Büyük Çınarlıspor’a üç golle mağlup olarak sezonun ilk mağlubiyetini almış oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10