CHP'de kongre sonrası ilk istifa

Bölgede Gündem 23.10.2014 18:50:00 0
CHP

ALTBAŞLIK

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda Pazar günü yapılan olağanüstü kongrenin yankıları devam ediyor. Üniversite yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan, bir dönem DSP’den Kıyıköy Belediyesi’nde kurucu belediye başkanlığı yapan, Çerkezköy’e geldiğinden bu yana da yine CHP’nin içinde olan Nurtekin Erol, parti içinde demokratik kuralların işlemediği gerekçesi ile CHP’den istifa etti.

 

İLK İSTİFA

Saim Özkan başkanlığındaki CHP Çerkezköy İlçe Yönetimi’nin görevden alınmasının ardından kayyum heyetine başkanlığına atanan Hasan Demir’in ilçe başkanı adayı olmasına ve görevden alınan eski yönetime kongrede söz hakkı verilmemesine sert tepki gösterdi. Kongre ile ilgili tartışmaların devam ettiğini ifade eden Erol “Saim Özkan başkanlığındaki yönetim görevden alınmadan önce İl Başkanı ile görüştüğümde üzerinde çok fazla baskı olduğunu ve bu kararı almak zorunda olduğunu söyledi. Sonrasında da yönetim il başkanlığı tarafından görevden alınarak Hasan Demir başkanlığında bir kayyum heyeti atandı” dedi.

 

ADAY OLMAMALIYDI

Kayyum heyeti başkanlığı yapan ve kongrede ilçe başkanlığına seçilen Hasan Demir’in ilçe başkanlığına aday olmaması gerektiğini savunan Erol, ilçe kongresinin dar bir salonda yapılmasını da eleştirerek “Delegelerin ve kongreye gelen misafirlerin hareket noktası engellendi. İnsanlar ayakta kaldı.  Ama bu kongreden farklı sonuç bekleyenler vardı” dedi. Kongrede Hasan Demir’in konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, İl Başkanı Recep Palabıyık ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘Artık seçime geçilecek’ diyerek seçim öncesi kongre salonundan ayrıldığını, kongrede eski yönetimin neden görevden alındığına ilişkin açıklama yapılmadığını, eski yönetimin sözcüsüne söz hakkı verilmediğini belirten Erol “Tüzüğün hatırlatılmasına rağmen eski yönetime söz hakkı verilmedi. Buna rağmen 118’e 70 gibi bir sonuç ortaya çıktı” dedi.

 

 

TÜZÜK İHLALİ YAPILDI

Kongrede tüzük ihlali yapıldığını, kongreye delegelerin tamamının çağırılmadığını da ileri süren Nurtekin Erol “Seçimin ardından kaybedenler bunu çiftetelli ile kutladı. Halbuki bu seçimin kazananı ya da kaybedeni yok. Yerel seçimler öncesi önseçim Vahap Akay lehine sonuçlandığında bile, tokmağa vurmak isteyen davulcular susturuldu. Burada da öyle olmalıydı” dedi. Yakın çevresinde Hasan Demir’in milletvekili adayı olacağının konuşulduğunu iddia eden Erol “Hasan Demir neden ilçe başkanlığına aday oldu? Birkaç ay için değer miydi? Ama bu Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in önünün kesilmesi düşüncesi ile yapıldı” dedi. 

 

KÜÇÜK HESAPLARLA BİR YERE VARILAMAZ

Bu durumun biran önce telafi edilmesi gerektiğini dile getiren Nurtekin Erol, “Ben bu yaşananlara tepki olarak postaneden iadeli taahhütlü posta vasıtası ile istifamı ilçe teşkilatına gönderdim. Çünkü CHP birilerinin imparatorluğu ile, tek ses ile yönetilecek bir parti değil. Büyük kurultayda da öyle oldu. Bu gelenek CHP’de olmamalıdır. Böyle küçük hesaplarla bir yere varılamaz. CHP’liler bu kötü gidişe dur demelidir” şeklinde konuştu.  

 

Çerkezköy Haber / Gülveren VATANSEVER


0282 726 91 91
0282 747 65 10